تولید محتوا چیست ، تولید محتوا ، تولید محتوای اینستاگرام

شاه کلید موفقیت در تولید محتوای اینستاگرام

تولید محتوای اینستاگرام حالا دیگر در دسته یکی از مشاغل تخصصی قرار می گیرد که نیاز به خلاقیت و استراتژی دارد. اینستا در ابتدا فقط یک پلتفرم برای وقت گذرانی و به اشتراک گذاشتنِ عکس های شخصی بود.
شاید کمتر کسی فکر می کرد قرار است در آینده سهم بزرگی از بازارِ فناوری اطلاعات را به خود اختصاص بدهد و به به این سطح از محبوبیتِ جهانی دست پیدا کند. به جرات می توان گفت که حالا دیگر عدم آشنایی با این پلتفرم و نداستنِ این که اصلا تولید محتوا چیست و چه کاربردی دارد، یک سقوط آزاد و پذیرش حتمی شکست در زمینه بازاریابی است. 

اصلا تولید محتوا چیست؟

توليد محتوا براي اينستاگرام ، معنی تولید محتوا

عجیب است اما متاسفانه هنوز هم خیلی از افراد وقتی با سوالِ تولید محتوا چیست مواجه می شوند، در چهره شان یک گیج شدگی قابل مشاهده رویت می شود و پاسخی ندارند.
ما در عصرِ طوفانِ  اطلاعات هستیم و چه بخواهیم و چه نخواهیم همگی به نوعی محتوا فروشی می کنیم. یک نفر با هنرش، یک نفر با تخصص و علمش، کسی با تاریخ، یکی دیگر با خبر، با ورزش و حتی گاهی با بی محتوایی و لودگی!
معنی تولید محتوا خیلی ساده است: تمام آن چیزی که روزانه در پست ها، استوری ها یا ریلز منتشر می کنی محتوا است؛ همین.

معنای تحت الفظی تولید محتوا یعنی:

 فرآیندِ خلق و انتشارِ محتوای دیجیتال برای جذب، آموزش و تعامل با مخاطبان.
حالا این محتوا می‌ تواند شاملِ انواع مختلفی از جمله مقالات، ویدیو ها، تصاویر، پادکست ‌ها و اینفوگرافیک ‌ها باشد.
هدف اصلی تولید محتوا این است که اطلاعاتِ ارزشمندی را در اختیار مخاطبان قرار دهد، فرایند برقراری ارتباط را آسان کند و در نهایت برند یا پیامِ خاصی را ترویج دهد.
مهم نیست تا قبل از شما چند نفر این کار را انجام داده اند و معروف شده اند، اگر شما داستانِ خود را درست و حرفه ای روایت کنید، حتی رقیب هم شیفته و طرفدارِ محتوای شما می شود.

تعریف دقیق تولید محتوا در اینستاگرام

همان طور که خوب می دانیم اینستاگرام، به عنوان یکی از پر سر و صدا ترین شبکه‌ های اجتماعی در 6 سال اخیر، جایگاه حسادت بر انگیزی در استراتژی ‌های بازاریابیِ دیجیتال پیدا کرده است.
تولید محتوای اینستاگرام به طور خلاصه یعنی خلق و نشرِ محتوای خاص و جذاب در این پلتفرم که شاملِ تصاویر، ویدیو ها، استوری‌ ها و پست‌ های متنی می ‌شود.
هدف از تولید محتوا در اینستاگرام جذبِ ارگانیک فالوور ها، افزایشِ تعاملات و ایجاد ارتباط نزدیک با جامعه هدف است. تولید محتوا باید متناسب با ویژگی ‌های بصری و الگوریتم های اینستاگرام طراحی شود تا بیشترین تأثیر و جذابیت را داشته باشد.

ویژگی تولید محتوای اینستاگرام هدفمند

همان طور که ابتدای مقاله گفتیم، تولید محتوا حالا دیگر یک شغلِ نیاز به هوشمندی است. البته اگر قصد دارید در این فضا واقعا شناخته شوید، برند خود را به شهرت برسانید و کسب درآمد کنید، در غیر این صورت نباید سخت گرفت چون برای شما کاربرد شخصی دارد.
بخشی از جامعه اصلا به محتوا های دم دستی رضایت نمی دهند.
البته که این روز ها نان در تولید محتوای اینستاگرام از نوعِ بی محتوایی است! یعنی نه پیامی منتقل می شود، نه اطلاعات یا دانش درستی یاد داده می شود، صرفا تولید محتوا هایی که یک شوخی بی مزه و بی انتها است و اتفاقا خوب هم لایک می گیرند. با این حال جای نگرانی نیست، انواع تولید محتوا، مخاطب خاص خودش را دارد و هرگز نباید نا امید شد.

حالا رازِ هوشمندی در تولید محتوا چیست؟

  • هدف‌گذاری و استراتژی: پیش از تولید محتوا در اینستاگرام و هر پلتفرم دیگری، تعیین اهداف مشخص و تدوینِ استراتژی مهم است. آیا هدف شما افزایشِ آگاهی از برند، جذب مشتری جدید یا ارتقاء تعامل با مخاطبان فعلی است؟
    تدوین استراتژی محتوا به شما کمک می ‌کند تا مسیر مشخصی برای تولید و انتشار محتوا داشته باشید و سر در گم نشوید.
  • شناخت مخاطب: شناخت دقیق مخاطبانِ هدف، یعنی نیاز ها، علایق و دغدغه های آن ها، به شما کمک می ‌کند تا محتوای مناسب تولید کنید. تحلیلِ داده‌ ها و استفاده از ابزار های آنالیز مخاطب هم در این زمینه مؤثر است.
  • تولید محتوا: این مرحله موضع اصلی بحث ما است و در ادامه بیشتر توضیح می دهیم. همان خلق محتوا به شکلِ نوشتاری، بصری، صوتی یا ترکیبی از این اشکال است. محتوا باید با کیفیت و جذاب باشد تا توجه مخاطب را جلب کند.
    از دیگر اصولِ مهمِ در حینِ تولید محتوا، رعایت قوانین سئو است (سئو کلمات کلیدی همان بهینه‌ سازی موتور جستجو برای راه یابی به اکسپلور یا ثبت پیج در گوگل است)
  • انتشار و توزیع: قرار نیست چیزی که تولید کرده اید را در موزه نگه دارید. طبیعتا بعد از تولید محتوا، مرحله انتشار و توزیعش فرا می رسد.
    در نظر گرفتن ساعات انتشارِ تولید محتوا در اینستاگرام، کپشن جذاب، هشتگ های مرتبط یا حتی انتخاب پلتفرم‌ های مناسب مثلِ وب‌ سایت، شبکه‌ های اجتماعی دیگر و خبرنامه‌ های ایمیلی، به شما کمک می ‌کند تا محتوای خود را به درستی به دست مخاطبان برسانید.
  • تحلیل و ارزیابی: حالا قدم آخر بعد از انتشار تولید محتوای اینستاگرام چیست؟ این که بفهمید مخاطبان چقدر محتوای شما را دوست داشته اند.
    ارزیابیِ عملکرد محتوا و تحلیل داده‌ ها به شما این امکان را می‌ دهد که بفهمید محتوای تولید شده تا چه حد موفق بوده است.
    یکی از واضح ترین نشانه ها برای فهمیدن، تعدادِ SHARE و سیو شدن ریلز و پست هاست؛ جوری که حتی از تعداد لایک هم مهم تر است.
    بر اساس نتایجِ دقیق ترِ به‌ دست ‌آمده، ممکن است نیاز به تنظیمِ استراتژی یا تغییر در روندِ محتوا وجود داشته باشد.

انواع تولید محتوا را می شناسید؟

انواع تولید محتوا ، هزينه توليد محتوا ، تولید محتوا در اینستاگرام

تولید محتوا به طور کلی شاملِ اقسامِ مختلفی است که هر کدام می‌ توانند در زمینه‌ ها و اهداف متنوع به کار بروند. اگر بخواهیم به پر طرفدار ترین و کاربردی ترین مثال هایش اشاره کنیم، چنین لیستی ساخته می شود:

محتوای متنی

  • مقالات و وبلاگ ‌ها: مقالاتِ تخصصی و رفرنس داری که به تحلیل و بررسی موضوعات مختلف می‌ پردازند و ارزشِ افزوده ‌ای برای مخاطب ایجاد می ‌کنند.
    این مقالات حتی می توانند جنبه تبلیغی هم داشته باشند. مثلا شما طراح لباس هستید، حالا در بخشِ بلاگ وب سایت خود درباره تاریخچه یا ریشه های طراحی لباس در فرهنگ های مختلف مقالاتی را منتشر می کنید.
    حالا این به چه درد می خورد؟
    1: سایت را سئو می کند.
    2: اگر بر فرض یک نفر سرچ کند (لباس های بومی قوم مایا) و شما مقاله ای درباب این موضوع نوشته باشید، علاوه بر خواندن مقاله شما و بر طرف شدن نیازش، با محصولات و طراحی های شما هم آشنا شده و تبدیل به مشتری می شود.
  • پست‌ های شبکه ‌های اجتماعی: متن ‌های کوتاه و جذاب که معمولاً به همراه تصاویر یا ویدیو ها منتشر می ‌شوند و هدف آن ها جلب توجه و ایجاد تعامل است. گاهی هم فقط دل نوشته هستند و اصلا قصد تبلیغِ چیزی را ندارند.
  • ای بوک ها و گزارش ‌ها: منابع جامع و مفصل که اطلاعات تخصصی را در قالب کتاب های الکترونیک و حرفه‌ای ارائه می ‌دهند. رپورتاژ آگهی ها هم یکی دیگر از مثال های انواع تولید محتوای متنی هستند.

محتوای بصری

  • تصاویر و گرافیک ‌ها: عکس هایی با کیفیتِ بالا، اینفوگرافیک‌ ها و طراحی ‌های بصری که اطلاعات و دغدغه ای را به شکل چشم نواز و جذاب منتقل می ‌کنند.
  • ویدیو ها: شاید بتوان لقبِ پادشاهِ محتوا را به ویدیو ها داد. چرا؟ چون ذهن انسان نا خودآگاه از هر چیزی که نیاز به تحلیل داشته باشد استقبال می کند. ویدیو ها هم به علتِ ساختار کنجکاو کننده نیاز به بیشترین آنالیز ذهنی را ندارند.
    یک محتوای ویدیویی می ‌تواند شامل توضیحاتِ آموزشی، روایت داستان، خبر، فان و سرگرمی یا معرفی محصولات و خدمات باشد. ویدیو ها به دلیل قدرت بالای جلبِ توجه و انتقال سریعِ پیام، بیشترین بخش از هزینه تولید محتوا را به خود اختصاص می دهند.

محتوای تعاملی

  • پرسش‌ ها و نظرسنجی ‌ها: تمام ابزار هایی که به کاربران اجازه می ‌دهند نظرات و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و در تعاملاتِ فعال شرکت کنند. مثالِ اختصاصی در تولید محتوا برای اینستاگرام، همان کامنت ها یا باکس کوئزشن ها هستند.
  • چالش ‌ها و مسابقات: فعالیت ‌هایی که مخاطبان را به مشارکت و تعامل بیشتر با برند ترغیب می ‌کنند و می‌ توانند به جذبِ فالوور های جدید کمک کنند.

محتوای صوتی

  • پادکست‌ ها: پادکست در واقع شکلِ تکامل یافته و امروزی رادیو است برای همین طرفدارِ پر و پا قرص زیاد دارد. این فایل ‌های صوتی که به مباحث مختلف می پردازند و قدرتِ تخیل شنونده را بیش از هر محتوای دیگری قوی می کند. پادکست ها هم مثل ویدیو ها می توانند در هر ژانری حرفی برای گفتن داشته باشند، از روانشناسی یونگ و روش های به آرامش رسیدن گرفته، تا داستان های جنایی یا آموزشی.
  • کتاب ‌های صوتی: نسخه ‌های صوتی کتاب‌ ها و رمان ها که به کاربران این امکان را می ‌دهند که در حین انجام فعالیت ‌های دیگر، همزمان مطالعه هم داشته باشند.

محتوای آموزشی

  • وبینار ها و دوره ‌های آنلاین: یک سری جلسات آموزشی و دوره‌ های تخصصی که به مخاطبان اطلاعاتِ مفید و عملی ارائه می ‌دهند. روزانه در همین موضوع خاصِ بحثمان یعنی تولید محتوای اینستاگرام، وبینار ها و دوره های آنلاینِ مفیدِ زیادی برگزار می شود.
  • راهنما ها و ویدیو های آموزشی: محتوای آموزشی که به کاربران کمک می‌کند تا مهارت‌ های جدیدی یاد بگیرند یا مشکلات خود را حل کنند. مثلِ پکیج های آموزش تولید محتوای ایران مایند که قندِ خالص است.

هزینه تولید محتوا چقدر است؟

معنی تولید محتوا ، انواع تولید محتوا ، هزينه توليد محتوا
  • ببینید، یک پیج اینستاگرام به دو صورت می تواند محتوا تولید کند: اول خودش دوم کسی. در شرایط اول شما باید مسئولیتِ تمام این موارد را خودتان بر عهده بگیرید:

    • از طراحی لوگو برای برندتان تا ساخت یک پروفایل حرفه ای
    • از شناخت نوع محتوا و جامعه مخاطب تا خریدِ تجهیزاتش مثل میکروفون و دوربین و اجاره استودیو و ….
    • از آشنایی با نرم افزار های ادیتِ عکس و فیلم تا یادگیری و خروجی گرفتنِ حرفه ای از آنها
    • از ایده پردازی خلاقانه برای محتوا تا طراحیِ پست ها و استوری ها
    • از شناسایی گلدن تایم انتشار محتوا تا بارگذاری اش به شکلِ اصولی
    • از شناخت کلمات کلیدی تا سئو و بهنیه سازی پیجتان برای موتور های جستجو
    • از آنالیز پیج تا بررسی مشکلات و باگ های محتوا
    • از دریافت دایرکت و کامنت تا پاسخگویی به نیاز مخاطبان

    تمام این ها می توانند علاوه بر تحمیل هزینه های گزافِ مادی، از بُعد فشار روانی و محدودیت زمانی هم هزینه تولید محتوا باشند. یکی از بهترین و عاقلانه ترین روش های تولید محتوا برای اینستاگرام، سپردن کار به یک کاردان است.
    شرکت های تخصصی دیجیتال مارکتینگ که سال هاست در زمینه تولید محتوای دیجیتال فعالیت دارند، هزینه های شما را تا حد باور نکردنی پائین می آورند.
    اگر قصد دارید که یک استارت جانانه بزنید و اثری همیشگی در اینستاگرام داشته باشید، از عاقلانه ترین گزینه روی میز استفاده کنید.

ایران مایند به عنوان یک شرکت با سابقه ی دیجیتال مارکتینگ می تواند شمارا در رساندن پیجتان از صفر به صد راهنمایی کند؛ پس با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *