اینفلوئنسرمارکتینگ ، اینفلوئنسر چیست ، اینفلوئنسر یعنی چه

اینفلوئنسرمارکتینگ چیست؟

اینفلوئنسرمارکتینگ شبیهِ هیچ کدام از مشاغلی که تا به حال آن درباره صحبت شده نیست. شاید دلیلش این است که نسبتاً نو ظهور  است و هنوز نتوانستیم راز و رمز هایش را آن طور که باید کشف کنیم.
دلیلِ دومش هم این است که به شدت انسان محور است و آدمِ ابو البشر، ذاتاً موجودِ پیچیده، با شخصیت های متفاوت و خلقیات شناور است. اما اینفلوئنسرمارکتینگ، این ماشینِ ثروت سازی که حالا دیگر در سراسر دنیا بیش از 14 بیلیون دلار ارزشِ خالص دارد؛ دقیقا چه کاری است و چرا تا این اندازه محبوب شده؟

واقعا اینفلوئنسر چیست؟

این که اینفلوئنسر چیست و یا اینفلوئنسر یعنی چه، فعل های درستی نیستند و بهتر است بگوئیم اینفلوئنسر کیست؟ اما از آن جایی که مخاطب زیاد این ترکیب را جست و جو می کند، مجبوریم با وجودِ اشتباه بودنش آن را به کار ببریم تا شما به صفحه این مقاله بیایید، پاسخ سوالات­تان را دریافت کنید و ابهام هایتان روشن شود!

اینفلوئنسر در لغت به معنایِ اثربخش است. الحق هم که چه نامِ برازنده­ای برای این شغل اینفلوئنسرمارکتینگ انتخاب کرده ­اند. یعنی بازاریابی که به وسیله یک شخصِ اثرگذار در جامعه انجام می شود و در حقیقت می توانید از نتیجه بخش بودنش اطمینانِ صد در صدی داشته باشید.

البته اثر گذار بودنِ شخصیت ها از نظرِ هر یک از ما تعریف ها و معیارهای گوناگون دارد.
ممکن است کارِ یک بلاگر و نشان دادنِ سبکِ هر روزه زندگی اش اصلا از دیدِ خواننده این مقاله جذاب و اثر گذار نباشد، اما از نگاهِ یک نفر دیگر به شدتِ پر محتوا و مسحور کننده به نظر برسد. حالا می­دانیم اینفلوئنسر چیست اما باید این را هم بدانید که شما برای تبلیغاتِ پیج و کسب و کارتان نیاز به اینفلوئنسری دارید که بیشترین قرابت و نزدیکی را به محصولات و خدماتِ بیزنسِ شما داشته باشد.
یعنی مثلا استفاده از اینفلوئنسرمارکتینگ دنیا جهانبخت به جهتِ تبلیغِ پیجِ شعر و ترانه شما، حسِ چندان جالبی به مخاطب های میلیونی صفحه او نمی دهد و بیشتر این احساس را به آن ها القا می کند که: (( این الان چه ربطی داشت!)).

بهترین بستر برای اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

حقیقتش تا به امروز خیلی خیلی کم شنیده ایم که فلانی، اینفلوئنسرِ لینکدین یا واتساپ و تلگرام است. دلیلش هم واضح است چون جامعه آماریِ کسانی که از این بستر ها استفاده می کنند هیچ وقت به گستردگیِ فضایی مثلِ اینستاگرام نیست و نخواهد شد.
اینستا را باید بزرگترین بازارِ دیجیتالِ فعلی لقب داد، چرا که پر طرفدارترین و البته حرفه ای ترین امکانات را برای کاربرانش فراهم می کند تا بتوانند بدونِ محدویت به معرفیِ محصولات و کسب و کارِ خود بپردازند.

با انواعِ اینفلوئنسر ها بیشتر آشنا شوید

تا این­جا متوجه شدیم که اینفلوئنسر یعنی چه، اما باید این را هم اضافه کنیم که اینفلوئنسرمارکتینگ هم مثلِ هر بیزنسِ دیگری، رده های شغلیِ خودش را دارد. برای مثال:

دسته سلبریتی ها

این گروه را همه ما بلا استثنا می شناسیم. آدم مشهورهایی که به واسطه شغل­شان که می تواند بازیگری، خوانندگی، ورزشکاری یا هر حیطه محبوبِ دیگری باشد، صفحات اجتماعی پر بازدید و گاهاً میلیونی دارند.
اصلا یکی از راه­های صد درصد اثر بخشِ اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران، استفاده از قدرتِ شناخته شدگیِ همین قشرِ جامعه است. عادلانه هم نگاه کنید می بینیم که الحق تاثیراتِ روانی اش بر مشتری، رد خور ندارد.
مثلا اگر ببینیم نوید محمد زاده از یک برندِ خاصِ آب میوه طبیعی استفاده می کند، ناخودآگاه طرفدارانِ صفحه 9 میلیونی اش به خریدِ این محصول علاقه مند می شوند و از آن پس جورِ دیگری به این نامِ تجاری نگاه می کنند.

دسته واینر ها

واینرها برای ما خاطره سازی می کنند. تحتِ تاثیرمان قرار می دهند و به ما سوژه های ناب برای خندیدن نشان می­دهند. مثلا “کال­می­کریس” یا “رامین­ نیکو” از نمونه­های موفق اینفلوئنسرمارکتینگ و کمدین های مجازی هستند که حتی تبلیغات­شان هم خلاقانه است و می تواند باعثِ خندیدن مخاطب بشود.
دیده شدنِ تبلیغاتِ شما در پیجِ واینرها صد در صد تضمینی است چون گاهاً در بینِ ویدیوهایشان آن قدر حرفه ای گنجانده می شود که مخاطب اصلا احساس نمی کند در حالِ تماشایِ یک تیزرِ تبلیغاتی کسل کننده است. تعرفه اینفلوئنسر در این گونه پیج ها، با توجه به میزانِ فالوورها و دیده شدنِ ساعتیِ استوری و پست ها تعیین می شود که البته هیچکس نمی تواند تعرفه اینفلوئنسر مارکتینگ با یک نرخِ ثابت برای همه مشخص کند.
از این ها گذشته، اگر می خواهید معنای واقعیِ درک کنید اینفلوئنسر چیست، به پیجِ واینرهای موفق که الهه های تولید محتوا در یونانِ باستان هستند سری بزنید!

دسته بلاگر ها

بلاگر ها کسانی هستند که محتوای پیجشان، بیشتر سبکِ زندگی محور است و با نشان دادنِ روز مره های روتین کاری، شخصی یا ورزشی­شان می توانند ما را به سمتِ پیج­ خود جذب کنند.
ما بلاگرها را عموما با زندگی های لاکچری و استفاده از برند های مشهوری که در لباس ها، ماشین ها و یا حتی لوازمِ آرایشی و بهداشتی شان استفاده می کنند می شناسیم. محتوای پیجِ این دسته از اینفلوئنسرها، به صورتِ کلی چیزِ زیادی به زندگی ما اضافه نمی کند؛ چون صرفا در حالِ به اشتراگ گذاری وقایعِ روزانه و شبانه و عاشقانه خود هستند.
اما در هر صورت ابداً نمی توان منکرِ تاثیرشان بر افزایشِ مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ در دنیای مجازی بود.

دسته اینفلوئنسر های خُرد(میکرو)

تعرفه اینفلوئنسر ، اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران

مقامِ آخرِ رده شغلیِ اینفلوئنسر ها هم به این دسته از اثرگذارانِ اجتماعی تعلق می گیرد. افرادی که در حوزه های خاص و تخصصِ شغلی خود به صورتِ مداوم به تولیدِ محتوای های ارزشمند می پردازند و البته تعداد فالوور هایشان کمتر از K100 است.
معمولا یکی از اشتباهات رایج اینفلوئنسر مارکتینگ و کسانی که می خواهند از این طریق به معرفی و فروشِ محصولاتشان بپردازند، نگاه کردن به تعدادِ فالوورهای یک اینفلوئنسر است. تصور می کنند هرچه عددش نجومی تر و سر به فلک کشیده تر باشد، لزوما کار و بارشان بعد از تبلیغات در این پیج، سکه تر است.
اما این یک قانونِ نانوشته در کسب و کارِ دیجیتال است که می گوید: هر قدر جامعه آماری اثرِگذارِ اجتماعی محدود تر باشد، صمیمیت و اثربخشی­اش بر مخاطبش بیشتر است. معروف ترین برند ها هم از این قانون نانوشته پیروی می کنند و بیشتر به سراغِ پیجِ میکرو اینفلوئنسرها می روند.

دنبالِ راه اندازیِ کمپین های اینفلوئنسرمارکتینگ می گردید اما نمی دانید چکار  کنید؟ چرا از بچه های هلدینگِ ایران مایند که یک مرجعِ حرفه ای تبلیغات در اینستاگرام هستند مشاوره نمی گیرید؟

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *