علت کم شدن بازدید اینستاگرام چیست؟ آیا فکر می کنید این اپلیکشن فقط بلد است جلوی راه موفقیتتان سنگ اندازی کند؟
اصلا نکند صاحب این کمپانی با شخصِ من و شما مشکل شخصی دارد و می خواهد عقده هایش را خالی کند!
اگر شما هم عواملی مثلِ بد شانسی یا خرافاتِ این چنینی را دخیل می دانید، پس حتما باید با حقایق الگوریتم های تازه اینستاگرام خصوصا در سال 2024 آشنا شوید.
بازی جدیدِ متا؛ کم شدن ویو اینستاگرام
اوایل که اینستا این مدلی نبود، اصلا هر چه سنش بالا تر می رود بد اخلاق تر می شود. شاید یادتان نیاید ولی اینستا در سال های اولِ تولدش، فقط یک مدیای عهد خیارشور شاهی برای به اشتراک گذاری عکس بود؛ یعنی حتی کپشن هم نمی شد نوشت.
- می شود گفت که اینستا تقریبا چیزی از خودش ندارد، یعنی تمام این آپشن هایی که می بینیم را به مرور بعد از دیدنِ پیشرفتِ رقبایش اضافه کرد.
مثلا دید اسنپ چت استوری دارد و مردم عاشقش شدند، دو روز بعد سریع با قابلیتِ استوری به میدان آمد. متوجه شد که تیک تاک با شورت ویدیو هایش طوفان به پا کرده، او هم آمد ریلز را به وجود آورد.
همین طور سایر قابلیت هایش که برداشتی آزاد از پلتفرم های دیگر است. - در حالِ حاضر بر خلافِ گذشته، اینستا دیگر یک اپلیکیشن برای به اشتراک گذاری عکس نیست. در هر صورت با تمامِ اخلاقیاتِ خاصش، حسابی محبوب است و حالا تبدیل شده است به یکی از بزرگ ترین مارکت های مجازی جهان که میلیون ها نفر از راهش کسب درآمد می کنند.
- اینستا تقریبا هر ماه جزئیاتِ الگوریتمش را تغییر می دهد و آپدیت می کند. الگوریتم هم مجموعه ای از کد نویسی ها و فرمول ها هستند که بر اساس آن ها محتوای شما به کاربران نشان داده می شود یا ریجکت می شود. پس معلوم شد که نتیجه رعایت نکردن قواعدِ الگوریتم چیست؟ ریزش بازدید استوری، افتِ ریچ و نرخ تعامل و سقوط آزادِ پیجِ شما.
با توجه به اهمیتِ بازدید ها در اینستاگرام برای رسیدن به جامعه فعال و افزایش شناختِ برند، کم شدن بازدید ها می تواند برای کاربران و صاحبانِ صفحات یک شکستِ درد آور باشد.
شما به این علت ها ریزش بازدید استوری دارید:
خب! تا این جا فهمیدیم اینستا قدرت آن را دارد که با ما ناسازگاری کند، پیج را شادوبن کند و غیره.
اما مگر این الگوریتم ها چه چیزی هایی هستند که می تواند بلای نادیده گرفتن شدن پیجمان را به سرمان بیاورد؟
از طرفی استوری ها قلبِ پیج ما هستند. به عنوان مثال دیده ایم پیج های پر تعاملی که فقط از راهِ استوری گذاشتن در حالِ کسب در آمد هستند و حتی به خودشان زحمتِ طراحی پست هم نمی دهد. خصوصا از زمانی که ریلز در استوری قابلیتِ راه یابی به اکسپلور را پیدا کرده است، به شهرت رسیدن و افزایش فالوورِ ارگانیک دیگر مثلِ گذشته به سختی حفاریِ زمین نیست.
این شما و این هم عمده دلیلِ ریزش بازدید استوری هایتان:
قِصه حسین کُرد شبستری
آیا شما هم علاقه به تعریف کردن داستان های طول و طویل در استوری را دارید؟ خب اشتباه می کنید، چون مخاطب اصلا علاقه ای ندارد.
در واقع یک علت کم شدن بازدید اینستاگرام همین است که مخاطب هر بار که نوار رنگی دورِ پروفایل شما را می بیند، غُصه اش بگیرد که حالا قرار است نیم ساعت وقتش گرفته شود.
استوریِ متنی گذاشتن یک سری آداب و قواعد دارد که باید رعایت شود، خصوصا اگر متن ها طولانی هستند. متن های بالای سه خط با فونتِ ریز، بیش از سه استوری پشتِ هم نباید باشند.
در ضمن در همین دو یا سه استوری هم باید هر پاراگراف را با رنگ و حتی فونتِ متفاوت با بک گراند های متنوع طراحی کنیم تا چشمِ مخاطب اذیت نشود. مخاطب در اینستا به دنبالِ محتوای کوتاه و جمع و جور است، پس زیاد اذیتش نکنید.
فالوور غلامِ زر خرید ما نیست
بعضی از پیج ها و بلاگر ها تصور می کنند فالوور را به بردگی گرفتند، باید مدام از او در خواست داشته باشند یا فرمان بدهد. مثلا بزنید روی استکیر، این را شیر کنید، این گزینه را انتخاب کنید، این را ریپلای کنید، این را اد استوری کنید، فلانش را فلان کنید و غیره.
یکی از علت های کم شدن ویو اینستاگرام خصوصا در استوری ها، همین دستوراتِ فرمانیِ پی در پی به مخاطب است.
سمی به نامِ اد استوری
همان طور که می دانید اد استوری یعنی این که چندین نفر در استوری های پیجشان شما را منشن کرده اند و محتوایتان را پسندیده اند. حالا فرض کنید این تعداد بیش از ده نفر باشد و شما رگباری اد استوی کنید.
این اتفاق فقط زمانی قابل قبول است ( تازه آن هم با بند و تبصره ) که شما در حالِ برگزاری چالش باشید و دیدنِ عکس ها و ویدیو های مختلف برای مخاطب جالب باشد. حتی در این صورت هم باید وسطش تنفس بدهید و یک استوری با موضوعی متفاوت بگذارید تا فالوور ها خسته و کلافه نشوند.
ویدیو های سلفی
اشتباه نکنید! منظورمان این نیست که ویدیو سلفی به خودی خود باعثِ ریزش بازدید استوری می شود یا از ریشه کار غلطی است.
اتفاقا این سبک از محتوا یکی از ترفند های جذاب برای ارتباطِ صمیمی داشتن با فالوور هاست.
شنیده اید که ابن سینا می گوید: هر چیزی کمش دارو است و بیش از حدش سم؟ ویدیو های سلفی هم همین طور هستند. هرگز چند ویدیو بلند سلفی را پشتِ سر هم آپلود نکنید (بیش از دو تا ممنوع) چون احتمال این که مخاطب کلا از استوری بیرون برود افزایش پیدا می کند.
راه حل برای رفعِ علت کم شدن بازدید اینستاگرام
اول از این که فهمیدن و مطرح کردن دلایلِ به وجود آمدن یک بحران، خودش کلیدِ پیدا کردنِ 50 درصدِ مشکلات است.
ما در بالا 4 عمده علت کم شدن بازدید اینستاگرام را گفتیم، وقتی که بیماری تشخیص داده می شود، حتما باید درمانش هم تجویز شود:
هر چیزِ فیکی ممنوع
چند سال پیش می گفتند فالو آنفالو کردن یکی از روش های تضمینی جذب فالوور است. اول از این که جذبِ چنین دنبال کننده هایی ماندگاری نداشت، دو این که باعثِ شادوبن شدن یا کم شدن ویو اینستاگرام می شد و نتیجه معکوس می داد، سه این که حالا دیگر خیلی وقت است الگوریتم اینستا تغییر کرده و با این روش ها نمی شود مخاطب جذب کرد.
خرید فالوور فیک هم که کلا از رده خارج شده است و رسما سقوط آزاد و تباهی پیج است. در ضمن از خریدِ ویو و لایک و کامنتِ فیک و رباتی هم خودداری کنید. چرا؟ چون شاخک های اینستا حساس است و خودش متوجه این فریب های قدیمی می شود و پیج را به مرور در تار عکنبوت می پیچید.
آری به استمرار، نه به نوسان
این که امروز 8 تا پست و 13 تا استوری بگذارید، بعد یک هفته هیچ فعالیتی نکنید، خودش یک عاملِ تخریبِ بالفطره است.
حرکت سینوسی و نظم نداشتن، زود خسته و نا امید شدن، عدم پیگیری و علاقه ای برای آموزش ندیدن راه های جدید را کنار بگذارید. کاری با آهستگی اش نداریم ولی رهرو آن است که پیوسته رود.
حرف گوش کن باشید
اینستا یک سری قوانین دارد که اگر زیرش بکشید و روی اعصابش راه بروید، او هم به راحتی و بی تعارف زیرِ موفقیت شما می کشد. مثلا تبلیغات غیر اصولی دادن به پیج های نا مرتبط، فالو آنفالو های پی در پی، لایک کردن های رگباری و خلاصه هر کاری که نه به مذاق مخاطب خوش می آید نه به کامِ اینستا شیرین است.
توجه به کلمات کلیدی
تا قبل از سال 2024، هشتگ گذاری تقریبا اولین اصلِ مارکتینگ در اینستا بود. حالا با یک سری تغییرات فرمولی، تا حدودی اهمیتِ هشتگ ها کاهش پیدا کرده است اما همچنان باید در حد استاندارد رعایت شوند.
اینستا از امسال اهمیتِ کلمه کلیدی را بالا برده است. کلمات کلیدی هم یکی از اصولِ اساسی سئو در اینستاگرام است.
این کلماتِ سرچ پذیر، هم باید در داخلِ کپشن باشند، هم در داخلِ متنِ پست ها، ویدیو ها و عنوانِ کاور ها گنجانده شوند. اگر فکر می کنید پیجتان در چند ماه اخیر افت داشته است، توجه نکردن به سئو کلمات کلیدی، علت کم شدن بازدید اینستاگرام بوده است.
اگر می خواهید درباره سئو و کلمات کلیدی اینستاگرام بیشتر بدانید مقاله اختصاصی سئوی اینستاگرام را بخوانید.
خلاق باشید تا به اشتراک گذاشته شوید
تا مدتی قبل هر چه تعدادِ سیو پست های شما بیشتر بود، اینستا هم توجهش را بیشتر به شما جلب می کرد. حالا اما میزانِ به اشتراک گذاری یا همان شیر شدنِ پست، باعثِ بالا رفتنِ نرخ تعامل و محبوبیتِ بیشترِ شما در نزدِ اینستاگرام خواهد شد.
ریلز و دیگر هیچ
فعلا تمرکزِ این اپ روی شناساندن و بیشتر رسمی کردنِ قابلیتِ ریلز است. هر چه در تولید محتوا تعدادِ ریلز های شما بیشتر و با کیفیت تر باشد، اینستا هم بیشتر خوشش می آید.
ترند سواری
بله؛ هر چیزی که ترند می شود در واقع یک فرصتِ طلایی برای ساختِ محتوای جذاب است.
میم های وایرال شده، موزیک های ترند، اتفاقاتِ روزِ ایران و جهان، سکانسِ معروف فیلم ها و سریال ها همگی پتانسیل جذبِ فالوور فعال را دارد. مخاطب باید احساس کند که شما از غار بیرون نیامده اید و آنقدر انلاین هستید که به خوبی از وقایع اطراف باخبرید.
در واقع استفاده از یک جذابیت بصری که مخاطب را همراه کند نه این که حصوله اش را سر ببرد، کلید موفقیت شما و از بین رفتن علت کم شدن بازدید اینستاگرام است.
خب؛ این هم از باید ها و نباید هایی که باید در اینستا رعایت کنید تا ویو بالا بگیرید. به نظر شما دیگر چه راه هایی برای حفظِ الگوریتم اینستاگرام وجود دارد که ما کمتر در این مقاله به آن اشاره کردیم؟
2 دیدگاه دربارهٔ «4 علت کم شدن بازدید اینستاگرام و راه حل هایش»
مطالب بسیار کامل و جامع بود عالی
خوشحالیم که براتون مفید بوده