عکاسی دکوراتیو ، دیزاین عکاسی تبلیغاتی

تمام چیزی که باید از عکاسی دکوراتیو بدانید

عکاسی دکوراتیو، در دسته حساس ترین و البته وقت گیر ترین شاخه های عکاسی قرار می گیرد.
دلیلش هم یک چیز بیشتر نیست؛ سر و کله زدن با اجسامِ بی جان برای روح دار نشان دادنشان. البته قصدمان از استفاده از واژه روح، ماورایی کردنِ قضیه نیست! روح؛ در دیزاین عکاسی تبلیغاتی، یعنی زنده و سرشار از زندگی نشان دادنِ اجسامِ داخلِ کادر؛ اما چگونه؟
با ایران مایند همراه باشید تا پاسخِ این سوال و چندین پرسشِ دیگر را بگیرید.

دیزاین عکاسی تبلیغاتی و دکوراتیو چیست؟

دیزاین عکاسی تبلیغاتی ، دکور برای عکاسی محصول

عکاسی دکوراتیو یعنی به تصویر کشیدنِ محصولات، به طوری که در صنعتِ تبلیغات قابلِ استفاده باشند.
در حقیقت وقتی شما چیدمان و طراحیِ صحنه را به خدمتِ محصولی که قصدِ تبلیغش را دارید در میاورید، نیمی از مسیرِ دیزاین عکاسی تبلیغاتی و دکوراتیو را طی کرده اید.
هم خوانیِ محیط با کالا یا خدمتی که قصدِ تبلیغش را دارید، تاثیرِ به سزایی در گیرا کردنِ عکاسی دکوراتیو دارد.
مثلا فرض کنید شما می خواهید یک تلویزیون را تبلیغ کنید. قرار دادنِ این تلویزیون داخلِ یخچال یا سینکِ ظرفشویی؛ قطعا عجیب ترین و غیر عاقلانه ترین لوکیشنی است که می توانید انتخاب کنید.
هر چند ما مخالفِ ایجادِ تناقض در دکور با محصول نیستیم؛ اما تا جایی که این پارادوکس باعث آسیب رسیدن به روایتِ داستان نشود. برای مثال اگر قصدتان تبلیغِ یک کفشِ کوه است، شاید واقعا گذاشتنِ آن در فریزر یخچال، خلاقانه ترین شیوه برای شبیه سازی فضای کوهستانی و نشان دادنِ مقاومتِ آن کفش باشد.
پس همان طورکه از نامِ این عکاسی پیداست، دکور یا همان دیزاینِ صحنه و صد البته نور پردازی آن، اصلی ترین عوامل در ثبتِ یک عکسِ دکوراتیوِ خیره کننده است.

5 نکته که باید در عکاسی دکوراتیو رعایت شود

حالا که می دانیم عکاسی دکوراتیو چیست، بهتر است باید ها و نباید های این سبک از عکاسی هم مورد بحث قرار بدهیم:

هر جزئیاتی در محیط، مهم است

تصور نکنید که چون سوژه ها ، اشیاء بی جان هستند، در نتیجه با کاشتنِ دوربین در یک نقطه ثابت و قرار دادنِ وسیله مورد نظر بر روی یک سطح، عکاسی دکوراتیو شما خود به خود خلق می شود.
حتی وجودِ یک برگِ اضافه در گلدانی که روی میز قرار دارد، می تواند هارمونیِ محیط را حسابی به هم بریزد.
اصلا برای همین است که این سبک، در دسته چالش برانگیز ترین شیوه های عکاسی قرار می گیرد.
چرا که شما در حینِ ساختنِ دکور برای عکاسی محصول، باید جزئی ترین فاکتور های موجود در صحنه که شاید در نگاه اول کاملا بی اهمیت به نظر برسند را در نظر بگیرید.

از کرافت ها غافل نشوید

کرافت ها، نوعی کاغذ هستند و ما معمولا آن ها را با رنگِ قهوه ای روشن می شناسیم و در ساخت الگو های خیاطی، بسته بندی کادو ها و ساختِ انواعِ جعبه های فانتزی و … استفاده می شوند.
یکی از بهترین و البته کم هزینه ترین راه های ساخت دیزاینِ عکس های دکوراتیو، استفاده از کرافت ها و روزنامه های طرحِ قدیمیِ انگلیسی است.
حال و هوایِ کلاسیکی که این جنس از کاغذ ها در محیط عکسِ دکوراتیوِ شما ایجاد می کنند، می تواند به درستی مفهومِ عکسِ تبلیغاتی را منتقل کند.
مثلا اگر قصدِ شما تبلیغِ نوعِ خاصی از ساعت های مچی یا جیبی است، استفاده از روزنامه های قدیمی، کنف های قهوه ای، کتاب های کاغذ زرد، روان نویس و جوهر، صندلی های لهستانی و حتی یک فنجان قهوه در بک گراندِ تصویر، فضای نوستالژی و اصیل بودنِ یک محصول را به مخاطب منتقل می کند.

باورت میشه این عکسا با موبایل گرفته شده؟

شما هم می خواهید فقط تو 7 ساعت استاد عکاسی تبلیغاتی و چیدمان بشید؟ دوره آموزش عکاسی با موبایل پروعکس مال شماست.

از فکرکردن نترسید!

باز هم با همان مثال ساعت مچی پیش می رویم. یک ساعت را با چند روش می شود تبلیغ کرد؟
اولین راه این است که ساعت را روی میز بگذارید و بعد یک شاتِ از آن بگیرید. خب تا این جای کار که عکاسی دکوراتیو حاصل نشد و اصلا کارِ شاقی نکردید.
دومین کار این است که آن را در مچِ یک دستِ زمخت و پشمالو ببندید و بعد از آن عکس بگیرید؛ که این مورد هم خودش ضدِ تبلیغ است و اصلا حالِ مشتری به هم می خورد.
سومین راه این است که یک دکورِ کوچک و کم هزینه با همان شیوه هایی که در بالا گفتیم، متناسب با برند و حال و هوای محصولتان طراحی کنید و بعد عکس را بگیرید.
می بینید؟ بررسی نکاتِ ساده و رسیدنِ پله پله به ایده آلی که در ذهن دارید، فقط با مرورِ تمامِ جنبه ها و البته چاشنی کردنِ کمی ذوق و خلاقیت در کار امکان پذیر است.

لبخندِ مصنوعی کار ساز نیست

لبخندِ تصنعی هیچ وقت به دلِ هیچکس نمی نشیند.
این تصور را باید در هنگامِ دیزاین عکاسی تبلیغاتی و کار با اشیاء بی جان هم داشته باشید. استفاده از نور های طبیعی، جذابیت و نچرال بودنِ محصول را به مخاطب منتقل می کند.
البته ممکن است همه فضا های استودیویی امروزی، به نور گیر های طبیعی دسترسی نداشته باشند و فقط پرژکتور در اختیار داشته باشند. بهترین راه برای طبیعی نشان دادنِ منابعِ نورِ مصنوعی، استفاده از سافت باکس ها و بخش کننده های نور است.
به صورتِ کلی در عکاسی دکوراتیو، هر اندازه گستردگی نور بیشتر باشد، بیننده همان اندازه بیشتر با ابعادِ مختلف محصول آشنا می شود. مثلا در عکاسی دکوراتیوِ مبلمان ( یا به طور کلی هر وسیله ای که مربوط به خانه و اداره می شود ) استفاده از نورِ پنجره ها، هوشمندانه ترین راه برای نور پردازی دکور و برقراری ارتباط با مخاطب است.

تمامِ دنیا را در کادرتان جا ندهید

احتمالا مجلاتِ طراحی داخلی را زیاد دیده اید.
بعضی از این عکس ها به قدری با لنزِ واید گرفته شده اند که آدم در دنیایِ عکس گم می شود.
قصد ما در عکس های دکوراتیو، تمرکز روی جذاب ترین نقطه است. این که شما بخواهید تمامِ لوکیشن را در کادر بگنجانید، مخاطب تصور می کند شما بیشتر در حالِ تبلیغِ یک ملک هستید تا نشان دادنِ یک محصول.
پس تمامِ عناصر اضافی و حواس پرت کن را ترجیحاً با لنزِ 50 یا نهایتاً 70 میلی متری، از کادر خارج کنید. بگذارید چیزی که قصدِ تبلیغش را دارید، در لا به لایِ وسایلِ مزاحم ، گم نشود و کمی هوای آزاد تنفس کند.
حالا اگر حال و حوصله یا مهارت کار عکاسی دکوراتیو را ندارید اصلا جای نگرانی نیست! ایران مایند به عنوان یک متخصص در زمینه عکاسی دکوراتیو و تبلیغاتی در خدمت شماست.

نکته بسیااااااار مهم در دیزاین عکاسی تبلیغاتی

فقط می خواهیم یک نکته را برایتان شفاف کنیم و بعد مطلب را جمع بندی کنیم.
لطفا از این به بعد این تصور اشتباه را از بین ببرید که عکاسی دکوراتیو، لزوماً در یک صحنه پردازش شده با دکور های مجلل  و نور پردازی های فضایی گرفته می شود.
اول این که شما به عنوانِ هنرمندی که مشغولِ گرفتنِ عکس های صنعتی یا تبلیغاتی هستید، باید مطابق با سلیقه سفارش دهنده کار کنید و ببیند آیا دکور های خیره کننده و پر خرج را ترجیح می دهد، یا یک عکسی می خواهد که مشتری با دیدنش احساسِ راحتی بکند و معذب نشود.
عکسِ دکوراتیو، حتی با یک پس زمینه کاملا سفید و بدونِ حضورِ هیچ وسیله تزئینیِ اضافه ای در محیط؛ باز هم یک عکسِ دکوراتیو است.
چرا که نحوه چیدمان محصول، زاویه طلایی دوربین و نظم دهی شما در صحنه، به عکس شخصیت می دهد نه وسایلی که در محیط قرار دارند. پس در هنگامِ گرفتنِ این سبک از عکاسی، اعتماد به نفس زیادی داشته باشید و سعی نکنید طبقِ قوانین مرسوم در جهان پیش بروید. بلکه سبکِ خودتان را در دکور زدن ابداع کنید. امیدواریم خواندنِ این مطالب برایتان مفید بوده باشد.

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *