ترفند های فیلمبرداری ، آموزش فیلمبرداری حرفه ای با دوربین

3 ترفند فیلمبرداری که مخاطب را میخکوب شما می کند!

ترفند فیلمبرداری می تواند یک فیلم معمولی شما را، آن قدر جذاب و حرفه ای بکند که محتوایتان مثلِ یک ویروس پخش بشود.
شاید در تولیدِ محصولِ صوتی مثلِ پادکست، شما نیازی به تهیه ابزارِ آن چنانی و سناریوچینی برای جذاب تر کردنِ محوایتان نداشته باشید. اما وقتی پای تولیدِ برنامه های ویدیویی به میان می آید و حالا دیگر قرار است علاوه بر صدا، تصویرتان هم توسطِ مخاطب برانداز بشود؛ کار حسابی جدی می شود.
اصلا تا به حال فکر کردید چرا یوتیوبر های محبوبی مثلِ آریا کئوکسر، مدگل، سعید والکوور و …، در چند سالِ اخیر تا این حد شهرت پیدا کرده اند؟ علاوه بر موضوعاتِ جذابی که این دست از تولید کنندگان محتوا به آن می پردازند، ترفند های فیلمبرداری که از آن ها استفاده می کنند، نقطه عطفِ حرفه ای شدنِ آن هاست.

یک نکته در آموزش فیلمبرداری حرفه ای با دوربین

ترفند های فیلمبرداری ، آموزش ترفند های فیلمبرداری

این را فراموش نکنید که اصلا اهمیتی ندارد شما در حالِ رکوردِ چه برنامه ای هستید. در هر صورت باید به چشم های مخاطب احترام بگذارید و او را خسته نکنید. نباید بیننده احساسِ ناخوشایندی از آمدن به پیج یا چنلِ شما داشته باشد.
قبل از این که به خریدِ پکیج های آموزش فیلمبرداری حرفه ای با دوربین اقدام کنید؛ قبلش به این نتیجه برسید که آیا واقعا محتوایی که در ذهن دارید را می توانید با تمامِ توان انتقال بدهید؟ دقت کردید؟
ما اصلا حرفی از تازگی محتوا و جدید بودنش نزدیم. فقط به درست منتقل کردنش اشاره کردیم. فرقی نمی کند شما در ویدیویِ خود، نحوه صحیحِ آب نوشیدن را توضیح بدهید یا نه، شبیه به چنلِ Nikfar tv ، داستان های ماورا الطبیعه را در قالبِ مستند ها و جستوجو های جذاب و حرفه ای به مخاطب نشان بدهید. در هر صورت، ترفند فیلمبرداری شما در خیره کننده شدنِ کار، نکته مهمتری از تازه بودنِ محتواست.

فیلمبرداری حرفه ای فقط فشردن دکمه نیست!

بعضی وقت ها اصلا شرایطِ دوربین و صدا را فراهم نکرده ایم که حالا بخواهیم به مرحله حرکت برسیم.
لطفا اگر به دنبالِ تولیدِ محتوای حرفه ای هستید و دوست دارید از این راه کسبِ درآمد کنید، قبل از هر چیزی به دنبالِ خرید تجهیزاتِ ابتدایی مثلِ یک دوربینِ معقول، سه پایه، سافت باکس، پروژکتور و میکروفون باشید.
حالا اگر سناریو را در ذهنتان چیده اید و یک نقشه درست و حسابی داری، می رویم سرِ اصلِ مطلب یعنی؛ معرفی سه ترفند فیلمبرداری.

1.حرکات دوربین از ترفندهای فیلمبرداری

ترفند های فیلمبرداری حرفه ای، هیچ کتاب و قانونِ نوشته شده ای ندارند. فقط باید به محتواهای برتری که در چند سال اخیر توسطِ اینفلوینسر ها و یوتیوبر های موفق تولید شده نگاهی بی اندازید.
البته در برنامه های ادیت و ویرایشِ فیلم، افکت هایی مثلِ زوم یا سوپرزوم را می شود به فیلم اضافه کرد. اما زاویه قرار گیری دوربین به هنگامِ تولیدِ محتوای تصویری، یک ترفند فیلمبرداری ضروری است.
در ادامه با  چند حالتِ و زاویه قرار گیری دوربین به هنگام فیلمبرداری آشنا می شوید:

زاویه آی لِوِل eye level

این عادی ترین و بی چالش ترین زاویه قرار گیریِ دوربین است.
شما و لنز کاملاً مستقیم رو به روی هم نشسته اید و دارید به هم دیگر زُل می زنید. در آموزش فیلمبرداری حرفه ای با دوربین باید بدانید که اگر به هنگام فیلم برداری، از این زاویه استفاده می کنید، نباید انتظارِ تاثیرِ چشمگیر و خیره کننده ای بر مخاطب داشته باشید.
چون بیننده شما را به صورتِ حجمی یک بُعدی می بیند و نمی تواند با ابعادِ دیگرِ شما ارتباط برقرار کند. البته اگر می خواهید بیننده را کمی به چالش بکشید و چشم هایش را خسته نکنید، می توانید کمی وجهِ قائمه دوربین را به سمت چپ یا راست بچرخانید تا زوایه کج به خودش بگیرد و لنز ابعادِ دیگرِ شما را هم نشان بدهد.

زاویه لو انگل low angle

اگر می خواهید کاری کنید که مخاطب احساس کند شما بر روی او تسلط و برتری دارید، دوربین را در زاویه لو انگل قرار بدهید.
در این حرکت، دوربین در حالتی پائین تر از سوژه قرار دارد و در نتیجه مخاطب هم از همان زاویه پائین با دیدنتان مستفیض می شود! این یک ترفند فیلمبرداری برای قدرتمند تر نشان دادنِ سوژه نسبت به مخاطب است.

زاویه های انگل high angle

در این زاویه، شما انگار مثلِ یک کودک که در حالِ تماشایِ یک فردِ بلند قد است دیده می شوید.
بر اساس قوانینِ آموزش فیلمبرداری حرفه ای با دوربین، شما در صورتِ استفاده از این زاویه، کاری می کنید که مخاطب احساسِ قدرتمندی نسبت به شما داشته باشد. انگار که او خداست و بر همه چیز تسلط دارد در حالِ تماشایِ شماست.

از حرکت اپتیکی غافل نشوید

یکی از محبوب ترین حرکاتِ دوربین در ترفند های فیلمبرداری، حرکتِ اپتیکی است.
در این حقه، شما نیازی به تکان دادنِ دوربین ندارید و فقط از طریقِ لنز مخاطب را درگیر می کنید. دو زاویه زوم و زوم بک در این ترفند فیلمبرداری، در صورتی که دوربینِ شما ثابت در جایش قرار گرفته باشد، به شدت می تواند بیننده را تحتِ تاثیر قرار بدهد.

2. نور پردازی صحنه، تیرِ خلاص در ترفند فیلمبرداری به مخاطب

در مطالبِ مربوط به آموزش ترفند های فیلمبرداری، به اهمیتِ عنصرِ نور، به اندازه زاویه قرار گیری دوربین تاکید شده است.
شما حتی اگر دوربین را در طلایی ترین نقطه هم قرار بدهید اما نور به درستی روی چهره و پس زمینه شما پردازش و تابیده نشده باشد، نمی توانید باز خوردِ مثبتی که انتظارش را دارید از دنبال کنندگان بگیرید. پیشنهاد می شود برای آن  که نور به صورتِ تلطیف شده به چهره و اطرافِ شما بتابد، از سافت باکس ها استفاده کنید.

نورِ اصلی مهم ترین عنصر در نورپردازی

برای آن که کار آغاز بشود، ابتدا نیاز است که یک نورِ کلی و اصلی را در صحنه فیلمبرداری روشن کنید.
این نور، باید در قوی ترین حالتِ خودش باشد. اصلا برای همین است که به key lighting یا نورِ کلیدی مشهور است. اما یادتان باشد که هرگز این منبعِ اصلی را به صورت صاف و مستقیم در مقابلِ لنزِ دوربین قرار ندهید.

نور پر کننده، از بین برنده سایه ها

در این ترفند فیلمبرداری، شما می توانید ابعادِ بیشتری از خودتان و محیطِ اطراف به بیننده نشان بدهید.
با استفاده از fill lighting  شما قادرید مناطقِ سایه ای و تاریک را پر کنید. اگر محتوایی که در حالِ فیلمبرداری از آن هستید، بیشتر متمایل به مطالبِ آموزشی است، پیشنهاد می شود حتما فضا را با این ترفند، کاملا از سایه ها و تاریکی پاک کنید. اما اگر محتوایِ معمایی و دلهره آور روایت می کنید، ترجیحاً از نور پر کننده استفاده نکنید تا فضا به هنگام فیلمبرداری مرموز باقی بماند.

3. بکگراند مناسب هم ترفند دیگریست!

احتمالا نکته ای که ممکن است همیشه ما را در حینِ فیلمبرداری اذیت بکند، وجودِ عناصرِ اضافی و نامرتبط با محتوای فیلم است.
یکی از مهمترین ترفند های فیلمبرداری، خالی کردنِ پس زمینه از موجودات و وسایلِ مزاحم است. دلیلش واضح است.
چون اگر اطراف و بک گراند شما شلوغ و پر حاشیه باشد،  مخاطب نمی تواند به اندازه کافی روی مطالبی که در حالتِ روایت کردنشان هستید تمرکز کند. حالا چه این مطالب آموزشی باشند چه سرگرمی و گیمینگ.
سعی کنید حالتِ سمساری گونه اتاق و پس زمینه خودتان را از بین ببرید، تا بیننده بدونِ هیچ گونه پرشِ تمرکزی،  فقط و فقط به شما خیره بشود و بس.

از پس زمینه تک رنگ استفاده کنید

همانطور که پیش تر گفتیم بهترین و اثرگذار ترین حالت برای جلبِ تمرکزِ مخاطب، خلوت نگه داشتنِ محیط است.
برای تک رنگ کردنِ بک گراند، یا می توانید از پرده های کروماکی استفاده کنید، یا اگر رنگِ دیوار به گونه ای است که می تواند نورپردازی خوبی روی آن صورت بگیرد، با استفاده از چند لامپ، یک نورِ ملایم به بک گراند اضافه کنید.
حالا اگر خواستید به حالتِ پرتره فیلم بگیرید تا پس زمینه کمی در حالتِ ماتی و محوی فرو برود.
البته از برنامه های حذف کننده پس زمینه هم می توان برای از بین بردنِ فضای شلوغِ اطراف استفاده کرد که معمولا این برنامه ها برای زاویه دوربین آی لول خوب جواب می دهند و پس زمینه را تمیز حذف می کنند.

اگر از هر کدام از این ترفند ها در فیلمبرداری استفاده کردید و جواب گرفتید، حتما تجربیاتتان را در بخشِ کامنت ها با ایران مایند به اشتراک بگذارید.

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *