گرفتن عکس پروفایل اینستاگرام، نه به راحتی عکس گذاشتن در لینکدین است (سه در چهار طور و بی ادا اطوار)، نه به سختیِ پروفایل سازی برای یوتیوب (هم خودتان معلوم باشید هم موضوعِ فعالیتتان)؛ اینستا همیشه چیزی در میانه است. چرا؟ چون هم یک فضای صمیمی دارد، هم پلتفرمی جدی برای راه اندازی کسب و کار ها و معرفی برند هاست.
پس با همین سرنخی که دستتان دادیم فعلا جلو بروید تا ببینید در انتهای مقاله به کجا می رسید.
چرا باید در گرفتن عکس پروفایل اینستاگرام جدی بود؟
بستگی دارد شما اصلا نیازی به جدی بودن دارید یا نه! شاید اصلا یک پیجِ به شدت شخصی با 20 دنبال کننده دارید که حتی اگر عکسِ گل داوودی هم بگذارید برایتان چندان تفاوتی ندارد.
اما خدا بدهد برکت، این روز ها همه ما یک پا شخصیتِ تاثیرگذارِ هنری، اجتماعی، مدنی هستیم که نیاز به معرفی هر چه کوبنده ترِ خودمان داریم.
اگر چشم ها را دریچه روح در نظر بگیریم، پروفایلِ حرفه ای اینستاگرام برای شما حکمِ دریچه ورود مخاطب به شخصیتتان را دارد.
ما در لحظه نخستِ ورود به یک پیج، اولین چیزی که چشممان را می گیرد، عکسِ پروفایل است. البته وای به حالِ آن روزی که چشمِ مخاطب اصلا پروفایلِ ما را نگیرد در این صورت حدالقل 50 درصد از شانسِ جذب کردنِ او به عنوانِ فالوور را از دست داده ایم.
پس شاید همه ما نیاز به گذراندنِ یک دوره فشرده برای آموزش گرفتن عکس برای پروفایل داریم.
راز های مگویِ گرفتن عکس پروفایل اینستاگرام
که البته ما داریم می گوئیم. اصلا تصور نکنید که قرار است چهره و استایلتان را بکوبید و از اول بسازید تا یک خاویر باردم از تویش در بیاوریم.
همینی که هستید بی نظیر است فقط می خواهیم کاری کنیم بهترین زاویه از خودتان را پیدا کنید.
باور کنید هیچکس به زیبایی شما نیست پس با اعتماد به نفسِ تمام قبل از برداشتنِ دوربین این نکات را برای ساختنِ یک پروفایل اینستاگرام حرفه ای رعایت کنید:
جسارتاً مجرد هستید؟
خدا را شکر که هنوز اعتقاد بینِ جوانان از بین نرفته و قبل از شروعِ پروسه مخ زنی حتما این سوالِ شرعی را در دایرکت می پرسند تا مبادا گفتگویشان حرام باشد.
خیلی از افراد اصلا نمی دانند که در حالِ پروفایل سازی برای چه پیجی هستند. مثلا اگر شما دستگاه های تستِ فشار قوی برق می فروشید، واقعا لازم نیست یک عکسِ ملوس و دلبرانه از رخِ عقابتان بگذارید.
شما در حالِ معرفی برندتان هستید و روی تنها چیزی که باید تمرکز کنید ساخت یک عکس پروفایل حرفه ای و متناسب با حال و هوای شغلتان است.
پس اگر می خواهید دایرکت های نامرتبط نداشته باشید و شرح حالِ زندگیتان را برای جمشید 55 ساله از فشافویه پرزنت نکنید، عکسی کاملا تخصصی و مرتبط با بیزینس و برندتان بگذارید. اما چگونه؟
نکتهههه فوقِ کنکوری!
- بهترین شیوه برای خلقِ یک عکس پروفایل حرفه ای و بیزینسی، استفاده از لوگو هاست.
اما همین لوگوسازی هم آداب و قواعدِ خاصی دارد و نمی شود علی از تو مددی یک اسم بنویسید و در پروفایل بگذارید.
شخصیت برند باید از دور به قدرِ کافی خوانا باشد، چون همان طور که می دانید هنوز برای خیلی از سیستم عامل ها، آپدیت جدید اینستا که پروفایل را بزرگنمایی می کند، فعال نشده است.
در ثانی، هر چقدر پس زمینه خلوت تر باشد، مخاطب نامِ برند و شکلِ هندسی لوگوی شما را راحت تر در ذهن ثبت می کند.
پس استفاده از طرح های مینیمال، خلاقانه ترین و کم خرج ترین راه برای پروفایل سازی یک پیجِ بیزینسی است.
آنجلینا جولی زمانه ات را بشناس
خیلی خیلی خیلی نادر پیش آمده که به عکس پروفایل حرفه ای یک سلبریتی بر بخورم و ببینم مثلا فقط عکسِ چشمش را گذاشته باشد.
یا فقط لب، یا یکی از پره های دماغ یا هر عضوی از بدن که فکر می کند خیلی جذاب است. بگذریم؛ چیزی که باید بدانید این است که مخاطب امروزی از راز و رمز دار بودنِ الکی آن هم در یک پروفایلی که ابعادش اندازه نخود است خوشش نمی آید.
پس تمامِ صورت را در کادر قرار بدهید بدونِ آن که فکر کنید ممکن است عکستان خوب از آب در نیاید؛ چون با نکاتی که در ادامه می گوئیم حتما آنجلینایِ زمانه خواهید شد. (البته اگر مرد هستید، خودتان یک جوری تطبیق جنسیت بدهید چون مسئولیت آنجلینا شدنتان با ما نیست…)
تئوری ماتم زدگی در عکس پروفایل حرفه ای
چه بخواهید چه نخواهید، انسان فطرتاً به سمتِ روی گشاده و مهربان جذب می شود. این تئوری ها که می گفتند مغرور باش و دلبری کن برای اواسطِ دهه 80 بود که کلیپس مد بود.
البته این ها فقط پشتوانه احساسی ندارد بلکه تحقیقی علمی برایش انجام شده است.
در یکی از ایالات آمریکا، چند بنر از نامزد های انتخاباتی در فروشگاهی نصب کرده بودند و از رهگذران به صورتِ رندوم می خواستند تا صرفا از روی ظاهر یک فرد را به عنوانِ کاندید مورد نظر انتخاب کنند.
95 درصدِ افراد بدونِ تامل عکسی را انتخاب می کردند که سوژه، لبخند روی صورت داشت.
دلیل را که جویا شدند، پاسخ جالبی گرفتند. آن ها گفتند: (فکر می کنم این فرد از بقیه مهربان تر است، اعتمادم را جلب کرد!). دیدید؟ یعنی شما به همین راحتی می توانید اعتمادِ یک فرد را با گرفتن عکس پروفایل اینستاگرام جلب کنید و او را تبدیل به دنبال کننده کنید.
برای لبخندی دلبرانه و هالیوودی
- سعی نکنید یکی از نیمه های لبتان را بالا بکشید. این لبخند های قرضی و پلاستیکی را برای خودتان نگه دارید و به معنای واقعی رئال و طبیعی باشید. اگر بنا بر خندیدن دارید، هر دو گوشه لب را به آرامی و با متانت بالا ببرید طوری که دندان های بالا کاملا مشخص باشند.
- قرار نیست تبلیغِ خمیر دندان یا کامپوزیت بکنید، پس بیش از حد سعی نکنید دهانتان باز باشد و حالتِ قهقه زدن بگیرید. بگذارید دنده دو و کمی هم سنگین باشید! مخاطب قرار نیست محتویاتِ حلق و مری شما را مشاهده کند.
- هدفِ شما دلبری کردن است پس از تمامِ امکاناتِ ظاهری خود استفاده کنید. مثلا اگر گونه تان به هنگام خندید چالِ شاعرانه ای می افتد، زاویه صورت را در عکسِ پرتره طوری قرار بدهید که دقیقا همان گونه تان به هنگامِ لبخند در مرکزِ توجه قرار بگیرد.
پروفایل حرفه ای اینستاگرام، سلفی نیست
اصلا حواستان هست؟ داریم می گوئیم حرفه ای! یعنی طوری که مخاطب حس کند چندین خبرنگار در ردکارپت مقابلِ شما زانو زده بودند تا عکسی از شما شکار کنند.
پس یا باید موبایل و دوربینش را روی سه پایه بگذارید، یا این که اگر استند ندارید به جایی بدونِ لغزش تکیه اش بدهید(حتی اگر خیلی تنها گرا نیستید و همیشه یک نفر را در اطرافتان دارید، می توانید از کسی بخواهید تا عکس بگیرد).
دو دلیلِ کاملا قانع کننده برای عدمِ استفاده از دوربین سلفی هست که لطفا جدی اش بگیرید:
- حتی آیفون 13 پرومکس هم دوربینِ سلفی اش به کیفیتِ دوربینِ اصلی اش نیست. پس اگر بحث فقط سرِ رزولوشون و وضوح هم باشد، باز حقِ تقدم با دوربین پشت یا همان اصلی است.
- عکس های سلفی که در حالتِ بالا بردنِ دستمان گرفته می شوند، تمایلِ عجیب و بی رحمانه ای به تخم مرغی نشان دادنِ گردی صورت دارند. پس از آن جایی که شما قرار است زیبا ترین نسخه از چهره تان را در پروفایل حرفه ای اینستاگرام به نمایش بگذارید، سلفی گرفتن کنسل.
از تاریکی چه خیری دیده اید؟
همیشه سیاه و سفید بودن و همیشه در تاریکی قرار داشتن، می تواند حسابی توی ذوقِ مخاطب بزند.
امضایِ یک عکاسِ پرتره حرفه ای، نحوه نورپردازی او بر روی چهره سوژه است.
پس نور را طوری تنظیم کنید که جذاب ترین زاویه صورتتان، در روشن ترین بخشِ کادر باشد.
پارادوکس همیشه جذاب است
درباره این قسمت فقط در همین حد توضیح می دهیم که برای مثال اگر بک گراندتان آبی است از پیراهن قرمز استفاده کنید. تضادِ رنگی و حتی پارادوکس در نور پردازی بر روی چهره، یک قلابِ تضمینی برای گرفتنِ چشمِ بیننده است.
می شود کمی بروید عقب تر؟ دارید اذیتم می کنید!
یکی از اشتباهات رایج در گرفتن عکس پروفایل اینستاگرام، کراپ شدن بیش از حدِ کناره های عکس و نزدیکی غیر نرمال سوژه به دوربین است.
هیچ وقت دایره ای که چهره تان به صورتِ کامل آن را کاور را به عنوانِ عکس پروفایل نگذارید.
به عنوانِ وصیتِ آخر همیشه سعی کنید فضایی خالی برای تنفس در عکس بگذارید تا بک گراندتان مشخص باشد.
نکته طلایی…
یادتان نرود برای پروفایل اینستاگرام یک عکس مربعی باید بگذارید.
امیدوارم علاوه بر آن که ژست های جذاب بگیرید و مدارِ خلاقیتتان را برای عکاسی هنری فعال کنید، از این نکات هم برای گرفتن عکس پروفایل اینستاگرام استفاده کنید.