چگونه با موشن گرافیک، کسب و کار خود را متحول کنیم؟

موشن گرافیک با وجودِ تجملاتی نبودنش، به شدت می تواند بر روی ضمیر ناخودآگاهِ مخاطب و چشم های بیننده اثر بگذارد.
کاری که ممکن است از دستِ یک فیلمِ 2 ساعته یا یک انیمیشنِ 45 دقیقه ای بر نیاید، با موشن گرافیک، در زمان و با هزینه کمتری قابلِ پیاده سازی است. اما تا به حال فکر کرده اید که اصلا موشن گرافیک چیست، چه تفاوتی با انیمیشن دارد و بیشتر برای تولیدِ چه نوع محتواهایی مناسب تر است؟
اگر می خواهید به جوابِ تمامِ این سوالات برسید و تازه اطلاعاتِ بیشتری هم درباره این صنعت به دست بیاورید، حتما این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

ساخت موشن گرافی از چه زمانی به یک پدیده تبدیل شد؟

اگر بخواهیم یک تعریف کلی از موشن گرافیک به شما ارائه بدهیم، این است: نوعی طراحی گرافیکی که متن ها و نمودار ها، عناصرِ اصلی آن را تشکیل می دهند.
در حقیقت ما در ساخت موشن گرافی، از شخصیتِ کارتونی که یک داستان را برای ما روایت می کند استفاده نمی کنیم چون اصولا این وظیفه انیمیشن است نه موشن.
قبل از آن که موشن گرافیک تبلیغاتی در دنیا رواج پیدا کند، این پدیده در سینما و در حوزه تیتراژ سازی توسطِ یک گرافیستِ نابغه به نامِ سائول باس به همه شناسانده شد. در حقیقت تا پیش از دهه 1950 و تا قبل از آن که این مرد بازو طلایی، مرز های خلاقیت را جا به جا کند و اصلا به ما بفهماند موشن گرافیک چیست و چه کاربرد هایی دارد، کسی از اعجازِ این طراحی هایِ ساده گرافیکیِ متن دار و تاثیری که بر مخاطب می گذارد چندان با خبر نبود.
او تیتراژ  های فیلم های برترِ جهان از کاراگردانانِ بزرگی را طراحی کرده است، از همکاری اش با استنلی کوبریک در ساخت تیتراژِ فیلمِ اسپارتاکوس گرفته، تا طراحیِ تیتراژِ فیلمِ ( تشریحِ یک قتل/1959 Anatomy of a Murder).

پخش ویدیو

اگر می خواهید معنی موشن گرافی را با تمامِ وجود درک کنید، ویدیویی را که از تیتراژِ اولِ فیلم تشریح یک قتل برای شما بارگذاری کرده ایم را حتما ببینید.
باس معتقد بود که: (موشن گرافیکی که در ابتدای فیلم قرار می گیرد، باید خودش یک فیلمِ کوتاه و جذاب باشد، تا بهانه ای برای آن نباشد که بیننده به خودش بگوید: تا تمام شدنِ تیتراژ وقت دارم هله هوله بخرم و خودم را به سینما برسانم!)
همین ذهنِ هوشمند و جلوتر از زمانی که باس داشت، سبب انقلاب در صنعت پویا نمایی متحرک و گرافیکِ متنی شد.

چرا باید طراحی موشن گرافیک را یاد گرفت؟

ما شاهد آن هستیم که امروزه استارتاپ ها به هنگامِ معرفی خود و تشریحِ نقشه های کسب و کارشان، از موشن گرافیک حرفه ای استفاده می کنند. اما حالا که می دانیم موشن گرافیک چیست و در چه جاهایی کاربرد دارد، آیا لازم است که طراحی آن را هم یاد بگیریم؟ در حقیقت این کاملا وابسته به علاقه شما در زمینه یادگیریِ هنرِ پویا نمایی است.
اما در هر صورت، این را باید بدانید که مدیرانِ بزرگ، هرگز فرصتِ خواندنِ گزارشات طول و طویل را ندارند و اگر دوست دارید در کمترین زمانِ ممکن، آن ها را قانع کنید تا روی پروژه شما سرمایه گذاری کنند، می توانید با ساخت موشن گرافی و ارائه یک خلاصه حرفه ای از اهداف و دیتا ها و نمودار های آنالیز شده متحرک، حسابی آن را شیفته کسب و کارِ خود بکنید.

تعرفه موشن گرافیک ، قیمت موشن گرافیک ، موشن گرافیک تبلیغاتی

قیمت موشن گرافیک، معقول است یا نجومی؟

شاید فکر کنید ساخت و پردازشِ موشن گرافیک نسبت به انیمیشن، برای گرافیست ها کارِ راحت تری است.
داشتنِ این عقیده برای یک فردِ عامی که هیچ آشنایی با پیچیدگی ها و سر و کله زدن با برنامه های حرفه ای فتوشاپ و متحرک سازی تصاویر ندارد، قابل تحمل است؛ اما فقط کسی که یک بار فضای افتر افکت و نرم افزار های فتوشاپی را از نزدیک دیده باشد، با تمامِ وجودش می داند که موشن گرافیک چیست و تا چه اندازه نیاز به صرفِ انرژی بیشتر دارد.
اما از این ها گذشته، تعرفه موشن گرافی با توجه خدمتِ بزرگی که به ما ارائه می دهد تا حدِ زیادی عادلانه است.

طراحی موشن گرافیک ، نرم افزار موشن گرافیک

قیمتِ موشن، با توجه به عواملِ زیادی می تواند تغییر کند؛ از جمله: سناریو نویسی اختصاصی، گویندگی و دوبله اثر، موسیقی متن و شعری که استفاده می شود، حرکات پیچیده و تعدادِ کاراکتر ها و خیلی از شرایطِ دیگر، باعث می شود هزینه یک موشن را از 700 هزار تومان تا 5 میلیون تومان تغییر بدهد.
این در حالی است که قیمتِ یک انیمیشنِ دو بعدی گاهاً تا سقفِ 10 میلیون تومان هم خرج روی دستِ ما می گذارند.
در ضمن لوگو های موشن شده هم قیمت های منصفانه ای دارند و اگر خیلی بخواهید عناصرِ خلاقانه را در آن بکار ببندید باید حداقل یک بودجه 300 هزارتومانی را برای آن در نظر بگیرید.

فکز کنم خبر نداشتید که ساخت لوگوموشن هم جزو خدمات ایران مایند است! برای ثبت سفارش با ما تماس بگیرید.

چهار برنامه ساخت موشن گرافیک

حالا که دیگر می دانیم موشن گرافی یعنی چه، بهتر است کم کم خودمان دست به کار بشویم و با دنیایِ هزار رنگ و متنوعِ چندین نرم افزار موشن گرافیک هم آشنا شویم. چرا؟ ببینید!
اگر ماهیتِ کسب و کارتان استفاده از موشن گرافیک را ایجاب می کند و می خواهید داده های آماری و نمودار هایتان ثابت نباشند و آن ها را در کنارِ اعداد و متن هایی که دارید به صورتِ متحرک در معرضِ دید بگذارید، یا این که نه، دلتان می خواهد لوگویی را طراحی کنید که علاوه بر جذابیت، به صورتِ پویا نمایی شده حرکت کند و مثلا چرخش داشته باشد، حتما کار با یکی از این نرم افزار ساخت موشن گرافیک را یاد بگیرید:

Adobe After Effects

همیشه اولین برنامه ای که به شما به عنوانِ یک موشن گرافیست پیشنهاد می دهند، همین ادوبی افتر افکت است.
قابلیت های بی شماری دارد؛ از جمله این که به شما اجازه می دهد برای لوگو هایتان اینترو بسازید، متن ها را انیمیت کنید، اضافه کردنِ کامپوزیتِ سه بعدی، و همین طور موشن ترکینگ و ایجادِ جلوه های بصریِ خاص و خیره کننده از دیگر ویژگی های این برنامه است.

Adobe Premiere Pro

از جمله برنامه های محبوبِ استودیو های موشن گرافیک است و در سراسرِ جهان مورد استفاده قرار می گیرد.

Cinema 4D

از بهترین نرم افزار هایی است که موشن گرافیست های سه بُعدی کار، از آن برای گرفتنِ یک نتیجه نهایی و حرفه ای استفاده می کنند.

Mocha

در بینِ این چند برنامه که نام برده ایم، mocha کامل ترین و حرفه ای ترین برنامه موشن گرافی است که می تواند شما را در متحرک سازی تصاویر آن هم به صورتِ بی نقص کمک کند.

با انوع موشن گرافی آشنا شوید

ویدیو موشن

اگر بخواهیم یک محتوای ویدیویی را با چند تصویر، ادغام و ترکیب کنیم تا هم جذابیتِ فیلم بالا برود و هم تصاویر از حالتِ سکونتِ کسالت بارشان خارج شوند، از ویدیو موشن استفاده کرده ایم.

استاپ موشن

هر وقت نامِ این نوع از موشن گرافیک را شنیدید، به یادِ کارتونِ بره ناقلا بیوفتید چون دقیقا با همین شیوه ساخته شده است.
به این صورت که عروسک ها را در حالت های مختلف قرار دادند و از آن ها عکس های پی  در پی گرفتند و بعد تصاویر را در کنارِ هم به صورتِ قطاری چیده اند تا در نهایت یک تصویرِ متحرک ساخته شود. به این شیوه استاپ موشن گفته می شود.

اینفو موشن

این سبک از موشن ها، در خلاصه نویسی و ارائه مباحثِ کاری و آماری به شدت کاربرد دارند، چرا که می توان با آن ها، روند و سیرِ نزولی یا صعودی یک واقعه و رویداد را به صورتِ جامع و کلید واژه ای در تبلیغات و کنفرانس ها ارائه داد.
مثلا اگر بخواهند زندگیِ یک کارگردان بزرگ مثلِ عباس کیارستمی را از تولد، نوجوانی، جوانی، بلوغِ کاری و آثارِ هنری، جوایز و مسابقاتِ بین مللی و در نهایت درگذشتش به تصویر بکشند، می توانند از قابلیتِ زیر مجموعه سازی و شاخه بندی کردنِ موضوعات با اینفوموشن استفاده کنند.

هلدینگ ایران مایند، علاوه بر آن که به صورتِ حرفه ای در زمینه دیتا ماینینگ و همچنین ادمینی و مدیریتِ پیج های اینستاگرامی فعالیت می کند، سعی دارد اطلاعاتِ شما را در زمینه هر آن چه که مربوط به هنرِ گرافیک، نرم افزار های تولید محتوا و همینطور عکاسی می شود را با ارائه چنین مقالاتی بهبود ببخشد.

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *