عکاسی پانوراما ، آموزش عکاسی پانوراما ، عکاسی پانوراما با گوشی

عکاسی پانوراما و ثبت تصویری به وسعت دنیا

عکاسی پانوراما جزء شگفت انگیز ترین قابلیت هایی است در سال های اخیر به دوربین های تلفن همراه هم راه پیدا کرده است.
البته اگر یک گوشی داشته باشیم که لنزِ اولترا واید داشته باشد، آموزش عکاسی پانوراما به اندازه آب خوردن راحت می شود.
مقاله پیشِ رویتان از دیدی جامع به این قابلیت می پردازد و دوربین های تک لنزی را بررسی می کند که در داخلِ تنظیماتشان، شما را به توانایی عکاسی پانوراما با گوشی به صورتِ حرفه ای می رساند. مثلِ دوربینِ گوشی های شیائومی.
این بار هم با ایران مایند همراه باشید.

آموزش عکاسی پانوراما 360 ، عکاسی پانوراما چیست

عکاسی پانوراما دقیقا چیست؟

عکاسی پانوراما با گوشی یا حتی دوربین حرفه ای، لذتی به وسعتِ دریا را به شما می دهد.
می پرسید چرا انقدر شاعرانه؟ چون دقیقا این تکنیک باعث می شود شما وسیع ترین کادرِ ممکن از یک منظره را ببندید و با آموزش عکاسی پانوراما 360، تمامِ جزئیات را در عکس ثبت کنید.
بگذار مثال محور پیش برویم:

  • مثلا فرض کنید شما در حدِ فاصلِ 1 کیلومتری یک کوه ایستاده اید.
    این کوه قشنگ است اما دریاچه ای که در چندین متر آن طرف تر و سمتِ چپِ آن وجود دارد هم قشنگ است و دوست دارید در کادر بیوفتد.
    حالا چند درجه سر می چرخانید و می بینید ای دلِ غافل! انبوهِ درختانِ بید مجنونِ سمتِ راستِ کوه هم خیلی جذاب است و کاش می شد این هم در کادر جا بدهم.
    دقیقا در همین نقطه است که آموزش عکاسی پانوراما به دردتان می خورد. این تکنیک انگار لنز را کِش می دهد تا جایی که شما بتوانید تمامِ چیزی که می خواهید را در کادر جا بدهید.

عکاسی پانوراما با شیائومی

شیائومی در سال های گذشت یکی از گوشی های میان رده بوده ای بوده است که با وجودِ قیمتِ معقولش، دارایِ با کیفیت ترین دوربین عکاسی بوده است.
یعنی خیلی از کسانی که به دنبالِ تولید محتوای تصویری حرفه ای اما کم خرج هستند، به سراغِ خرید این گوشی می روند. اما چرا؟

  • فیلمبرداری و عکاسی پانوراما با گوشی شیائومی مدل Mi 11 Lite 5G، به اندازه یک رویا شیرین است.
    شما در این مدل می توانید با گرفتنِ سه عکسِ پیاپی عکاسی پانوراما با گوشی را تجربه کنید (بدونِ تغییر پوزیشنی که در آن ایستاده اید و صرفا با حرکتِ عمودی یا افقی دست).
    دوربینِ جلویِ این مدل از شیائومی 64 مگاپیکسل است و این یعنی رزولوشنی که باعث می شود نویز و اعوجاجِ عکس هایی که با لنزِ اولترا واید گرفته می شود به اندازه زیادی خنثی شود.
    برای فعال کردنِ این گزینه هم فقط کافی است به منوی MORE دوربین بروید (معروف به منوی همبرگری!) و قابلیتِ پانوراما را از بینِ لیستِ متنوعی از قابلیت ها فعال کنید.
    حالا می توانید یک عکسِ وسیع با زاویه دیدِ با کیفیت به وسیله این گوشی ثبت کنید (البته با رعایتِ نکاتی که گفتیم و می گوئیم)
تنظیمات دوربین برای عکس پانوراما ، عکاسی پانوراما با دوربین

نکته نکته نکته!!!

اگر می خواهید یک منظره به صورتِ عمودی در کادر قرار بگیرد، باید گوشی را به صورتِ افقی در دستتان بگیرید و به بالا و پایین حرکت بدهید.
حالا اگر بخواهید یک تصویرِ افقی عکاسی پانوراما با دوربین موبایل ثبت کنید چه می کنید؟ احسنت! گوشی را عمودی می گیرید و از چپ به راست عکاسی می کنید.

برای عکاسی پانوراما چه وسایلی نیاز است؟

شاید اگر پنج سال پیش بود و این مقاله را می نوشتیم، تنها راهی که برای پانورامیک کردنِ عکس وجود داشت، استفاده از دوربین های دیجیتالِ حرفه ای بود.
اما حالا با ظهورِ گوشی های پرچم دار و حتی میان رده نه چندانِ گران هم، می شود این کار را انجام داد.
پس تجهیزاتِ عکاسی پانوراما، شاملِ دوربین یا گوشی است که این قابلیت را دارد. در ضمن استفاده از گیمبال یا سه پایه برای دفعِ لرزش دست به هنگامِ چرخش های عمودی و افقی، کارِ به شدت عاقلانه ای است.
اگر می خواهید عکستان نورِ طبیعی داشته باشد، هرگز از فیلتر های پلاریزه به هنگامِ عکاسی پانورامیک استفاده نکنید. یعنی بهتر است کلا از هیچ فیلتری استفاده نکنید و عکس را با فرمت raw ذخیره کنید تا بعداً ادیت شود.

تنظیمات عکاسی پانوراما با ایران مایند

درست است که برای انجامِ هر تغییر در کارایی دوربین باید به بخشِ تنظیماتش بروید، اما تنظیمات دوربین برای عکس پانوراما نیاز به رعایتِ اصولی دارد.
ببینید شما در حالِ گرفتنِ چند عکسِ مختلف هستید، پس در نتیجه نورِ هر عکس باید کاملا یک باشد.
مثلا نمی شود سمتِ راستِ قایق روشن باشد و بعد چند سانتی مترِ چسبیده به آن تاریک باشد.
پس در نتیجه باید پیاپی و در یک زمانِ ثابت تمامِ عکس ها گرفته شود.

تراز سفیدی

اگر به وایت بالانسِ درست و حرفه ای برسید یعنی آن موقع است که به معنایِ واقعی فهمیده اید عکاسی پانوراما چیست.
در قسمتِ تنظیمات و برای این نوعِ خاصِ عکس، تراز سفیدی را روی حالتِ (خودکار) قرار بدهید. این گونه سنسور های لنز خودش به درست ترین شکلِ ممکن تراز سفیدی را با توجه به دمای موقعیتی که در آن هستید تنظیم می کند.

عکاسی پانوراما با گوشی شیائومی ، تجهیزات عکاسی پانوراما

دیافراگم دوربین

این را می دانید که دوربین های گوشی قابلیتِ تنظیمِ دیافراگم ندارند پس باید به همان چیزی که هست اکتفا کرد (فقط مواظب باشید پس زمینه بوکه نباشد).
این قسمت برای کسانی است که در حالِ عکاسی با دوربین حرفه ای هستند. ما در آموزش عکاسی پانوراما نیاز داریم تا عمقِ میدان زیادی داشته باشیم. پس نه می خواهیم پس زمینه بوکه (تار) بیوفتد و نه می خواهیم جزئیاتی را در کادر از قلم بی اندازیم.
در نتیجه باید چه کرد؟ باید دیافراگم را بست تا عمقِ میدان زیاد شود. مثلا F11 بهترین گزینه روی میز شما برای تنظیماتِ دیافراگم است.

فوکوسِ دوربین

دوست دارید یک عکسِ شارپ و  با کیفیت ثبت کنید؟ پس به حرفمان گوش بدهید و فوکوس را از حالتِ خودکار خارج کنید.
حالا به توجه به این که ترجیح می دهید یک چیز به خصوص را به عنوانِ سوژه اصلی قرار بدهید، روی یک نقطه به صورتِ دستی فوکوس کنید.

تنظیمات ISO

باید خیلی برای ایزو احترام قائل باشید چون در عکاسی پانوراما بیشترین میزانِ تاثیر را بر روی کیفیتِ عکستان دارد. چرا؟ چون شما در حالِ حرکت دادنِ دوربین هستید و اگر ایزو بالا یا روی حالتِ خودکار باشد، عکسِ نهایی شما یک تصویرِ پر از نویز می شود.
برای آن که با این چالش رو به رو نشوید، ایزو را در پائین درجه خودش قرار بدهید؛ یعنی صد. (اگر دوربین حرفه ای دارید می توانید سرعتِ شاتر را دقیقا با درجه نور دهی تنظیم کنید. اگر هم با گوشی این کار را می کنید سرعت شاتر را بالا ببرید).

آخرین وصایایِ عکاسی پانوراما

هیچ وقت نمی شود عکاسی پانورامیک با دوربین حرفه ای را با عکاسی با بهترین ورژنِ شیائومی مقایسه کرد.
چون لنزِ گوشی ها اولترا واید است و لنزِ دوربین های حرفه ای تله فوتو با فاصله کانونی کم است.
همین باعث می شود که عکس های دوربین با گوشی، همواره با اندکی نویز همراه باشد (حتی اگر تمامِ نکات را رعایت کند). اما به صورتِ کلی نتیجه قابلِ قبول است و خیلی باید ریز شد و در آن دقت کرد تا متوجه حرفه ای نبودنِ دوربین شد.
در آخرهم یادتان باشد  همیشه و همیشه عکس های پانوراما را در حالتِ خام ذخیره کنید تا دستتان برای هر نوع اصلاح رنگ و نوری باز باشد.

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *