پرسونال برندینگ چیست ، پرسنال برندینگ ، پرسونال برندینگ

فرمولِ موفقیتِ پرسونال برندینگ قدرتمند

پرسونال برندینگ به ‌عنوان یک مفهوم به ‌طور رسمی در دهه 1990 معرفی شد، اما ریشه‌ های آن به قدیم ‌تر بر می ‌گردد.
در تمامِ دورانِ پر پیچ و تابِ زندگی بشر، او همیشه تلاش کرده‌ است تا هویت و جایگاهِ خود را در جامعه و بازارِ کار تعریف کند.
این مفهوم از زمانی آغاز شد که افراد متوجه شدند که شهرت و تصویرِ شخصی ‌شان می ‌تواند روی فرصت ‌های شغلی و اجتماعی ‌شان تأثیر بگذارد.
اما داستان چه بود؟ چه کسی اولین بار این سوال را مطرح کرد که پرسونال برندینگ چیست؟ چه اهمیتی دارد و در آینده چه اثراتی خواهد داشت؟
سوال مهم تر این است که در این عصر چگونه در اینستاگرام اصول برندینگ شخصی را پیاده کنیم؟ مثل همیشه با ما همراه باشید.

یک نفر بگوید پرسونال برندینگ چیست؟!

خب از آن جایی که هیچ کس نمی تواند به اندازه ما با حوصله و صبر به سوالات پاسخ بدهد، پس خودمان دست به کار می شویم.
پرسنال برندینگ یعنی شناسایی ویژگی ‌ها، توانمندی ‌ها و ارزش ‌هایی که شما را از دیگران متمایز می‌ کند.
این برندِ شخصی می‌ تواند شاملِ تجربیات، مهارت ‌ها، کیفیت، ارزش ‌ها، قیمت ها، و حتی شخصیتِ شما باشد. هدفِ اصلی پرسونال برندینگ ایجادِ یک تصویرِ مثبت و ماندگار از شما در ذهن دیگران است.

  • به بیانی دیگر پرسنال برندینگ (Personal Branding) به معنای ایجاد و مدیریتِ هویت شخصی در بازار کار و جامعه است.
    این مفهوم به فرد کمک می‌ کند تا خود را به‌ عنوان یک برند ِمنحصر به فرد معرفی کند و ارزش ‌های خود را به دیگران انتقال بدهد. در دنیای امروز، که رقابت در اکثر زمینه ‌ها به شدت افزایش یافته، شخصی سازی برند می ‌تواند نقش تعیین ‌کننده ‌ای در موفقیتِ فردی و حرفه ‌ای ایفا کند.
  • از حالا هر کسی از شما پرسید پرسونال برندینگ چیست بگویید: ویژگی هایی که باعث می شود مشتری ها، برند من را انتخاب کنند چون نسبت به سایرین مزیت رقابتی دارم!

تاریخچه جمع و جورِ پرسونال برندینگ

  • سال 1997: اصطلاحِ (آموزش پرسنال برندینگ) برای اولین بار توسط تام پیترز در مقاله‌ای تحت عنوان (شما یک برند هستید) (You Are a Brand) در مجله Fast Company مطرح شد.
    او اولین کسی بود که در این مقاله روی اهمیتِ مدیریتِ تصویرِ شخصی تأکید کرد و گفت که افراد باید در هر شغل و موقعیتی که هستند، برای خود یک برند شخصی داشته باشند.
  • دهه 2000: با ظهور شبکه ‌های اجتماعی و پلتفرم ‌های آنلاین، پرسونال به موضوعی پر رنگ‌ تر تبدیل شد. چرا؟ چون حالا دیگر افراد می ‌توانستند به ‌راحتی نظرات، تجربیات و مهارت‌ های خود را به اشتراک بگذارند و ارتباطات گسترده‌ تری ایجاد کنند.
  • طوفانِ شبکه‌ های اجتماعی: پلتفرم‌ هایی مثلِ یوتیوب، لینکدین، ایکس و اینستاگرام به ابزار های اصلی برای ساختِ برندِ شخصی تبدیل شدند.
    این شبکه‌ ها امکانِ برقراری ارتباط مستقیم با مخاطبان و ایجاد جامعه‌ های مرتبط را فراهم کرده است؛ تازه نه در سطحِ محلی بلکه در گستره جهانی.
    امروزه آموزش پرسونال برندینگ به ‌عنوان یک ضرورت در دنیای حرفه‌ ای شناخته می ‌شود. افراد، از کار آفرینان و متخصصان گرفته تا هنرمندان و ورزشکاران، به ‌طور فعال در تلاش هستند تا هویتِ شخصی و برند خود را بسازند و مدیریت کنند.
    در ثانی، بسیاری از مشاغل و دوره ‌های آموزشی برای مهارتِ ‌های این هنر و تخصص به وجود آمده است.

اهمیتِ اصلی پرسونال برندینگ چیست؟

شاید هنوز در ابهام باشید که اصلا چرا باید برای ساخت برند شخصی تلاش کنیم؟ چرا نیاز به هزینه کردن دارد؟ بر فرض تکنیک هایش را یاد گرفتیم، آخرش به چه دردی می خورد! به طور خلاصه به این درد ها می خورد:

پیشی گرفتن از رقبا

این آرزوی هر برندی است. در دنیای شغلی رقابتی، پرسنال برندینگ به شما این امکان را می ‌دهد که از سایرین متمایز شوید و خود را به ‌عنوان یک گزینه مناسب و خاص در نظرِ کار فرمایان یا مشتریان معرفی کنید.

خلقِ اعتماد

برندِ شخصی قوی می ‌تواند اعتمادِ دنیای اطرافِ شما را جلب کند. وقتی مردم شما را به‌ عنوان یک متخصص یا فرد معتبر بشناسند، قطعا بیشتر به شما اعتماد می‌ کنند.

فرصت ‌های شغلی بیشتر

با داشتنِ برند شخصی قوی، شما می‌توانید به فرصت‌های شغلی بهتری دست پیدا کنید. کارفرمایان معمولاً به افرادی که برند شخصی قوی دارند، توجه بیشتری می ‌کنند.

شبکه ‌سازی مؤثر تر

پرسونال برندینگ به شما کمک می‌ کند تا روابط مؤثرتری با دیگران برقرار کنید و در نتیجه، شبکه ارتباطی خود را گسترش دهید. حالا انصافا شما بگویید؛ اگر برندتان شخصی نشود چه کسی ضرر می کند؟ شما یا رقیب؟

چگونه پرسونال برندینگ را شروع کنیم؟

اگر می خواهید به تنهایی شروع کنید، بهتر اسن با مراحل پرسونال برندینگ آشنا شوید:

پرسنال برندینگ در اینستاگرام ، مراحل پرسونال برندینگ

شناساییِ نقاط قوت و ضعف

اولین قدم در ایجادِ برند شخصی، شناساییِ نقاطِ قوت و ضعف خود است.
این کار به شما کمک می‌ کند تا بفهمید چه چیزی شما را خاص و متمایز می‌ کند، چه ضعف هایی دارید و در کجا باید بهبود پیدا کنید.
این اصل حتی در زندگیِ خصوصی و روابط شخصی ما هم صدق می کند دوستان.

تعریفِ اهداف

تعیین کنید که از برند شخصی خود چه انتظاری دارید. مثلا آیا می ‌خواهید در یک حوزه خاص شناخته شوید یا در زمینه ‌های مختلف فعالیت کنید؟

ایجاد یک داستان شخصی

داستانِ شما می ‌تواند به‌ عنوان پایه برندِ شخصی ‌تان عمل کند. این داستان باید ترکیبی از تجربیات، چالش ‌ها و موفقیت‌ های شما باشد؛ درست مثل یک معجون قوی.

حضور آنلاین

در دنیای دیجیتالِ این عصرِ طلایی، داشتنِ حضوِر آنلاینِ قوی بینهایت مهم است. از شبکه ‌های اجتماعی مثلِ لینکدین، اینستاگرام، یوتیوب یا توییتر برای ایجاد برند شخصی خود استفاده کنید. آنلاین شاپ ها امروزه گردشِ مالیِ میخکوب کننده ای دارند.

محتوای ارزشمند تولید کنید

تولیدِ محتوای ارزشمند و مرتبط با حوزه فعالیت ‌تان می ‌تواند به شما کمک کند تا خود را به‌ عنوان یک متخصص معرفی کنید.
این محتوا می ‌تواند شاملِ مقالات، ویدیو ها، پادکست ‌ها و وبینار ها باشد. بی خود نیست که می گویند: محتوا پادشاه است. به تولید محتوای ارزان راضی نشوید.

شبکه‌ سازی

با دیگران و حتی رقبا در حوزه کاری ‌تان ارتباط برقرار کنید. شرکت در کنفرانس‌ ها، وبینار ها و رویداد های شبکه ‌سازی می ‌تواند به شما کمک کند تا روابط مؤثری ایجاد کنید.

از بازرخورد ها نترسید

به ‌دنبال دریافت باز خورد از دیگران باشید. این فیدبک می ‌تواند به شما کمک کند تا نقاطِ قوت و ضعف برندِ شخصی ‌تان را شناسایی کنید و در نتیجه، چیزی خلق کنید که تا قبل از شما هیچکس قدرت ساختنش را نداشته است.

تداوم و ثبات

پرسنال برندینگ یک فرآیندِ مداوم است. برای حفظ و تقویتِ برند شخصی ‌تان، آهسته یا تند بودنش مهم نیست اما باید به ‌طور پیوسته در حالِ یادگیری و آپدیت شدن باشید.
ممکن است در کوتاه مدت چندین بار شکست بخورید اما مطمئن باشید این یک ابزارِ قدرتمند برای موفقیتِ فردی و حرفه ‌ای شما در بلند مدت است.
با شناسایی نقاط قوت خودتان، ایجادِ یک داستانِ شخصی جذاب و حضور مؤثر در فضای آنلاین، می ‌توانید برند شخصیِ قوی‌ تری بسازید که به شما در رسیدن به اهداف ‌تان کمک کند. یاد گیری و بهبودِ مداوم در این مسیر، کلید موفقیت در پرسونال برندینگ است.

پرسونال برندینگ در اینستاگرام چگونه است؟

پرسونال برندینگ در اینستاگرام ، پرسونال بلاگ اینستاگرام چیست

برای داشتن پرسونال برندینگ قوی در اینستاگرام، می‌ توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. هویت من چیست: مشخص کنید که می ‌خواهید چه پیامی را منتقل کنید و چه فردی هستید. ارزش‌ ها، مهارت‌ ها و نقاط قوت خود را شناسایی کنید. در این میان باید به فکرِ طراحی یک لوگوی منحصر به فرد و ماندگار باشید.
  2. چرا در اینستاگرام هستم: مشخص کنید که هدف شما از حضور در اینستاگرام چیست؛ آیا می ‌خواهید تخصص خود را معرفی کنید، یا به جذبِ مشتری بپردازید؟
  3. محتوای مرتبط تولید می کنم: محتوایی که به حوزه تخصصی شما مرتبط است تولید کنید. می ‌توانید شاملِ مقالات، ویدیو های آموزشی، معرفی محصول یا خدمات، ویدیو های کوتاه، یا پست‌ های سرگرمی و هنری باشد که بعدا در پست و استوری ها تبلیغات انجام بدهید و کسب درآمد کنید.
  4. استفاده از قالب‌ های خلاقانه: از عکس ها، ویدیو ها، ریلزر، استوری‌ ها استفاده کنید تا تنوعِ محتوای شما جلب توجه کند.
  5. استفاده از رنگ‌ ها و فونت ‌های ثابت: یک تم و هویتِ بصری ثابت برای پروفایل خود انتخاب کنید تا برند شما قابل شناسایی باشد.
  6. تصاویر و ویدیو های با کیفیت: از تصاویر با کیفیت و حرفه ‌ای استفاده کنید تا تأثیر مثبتی بر مخاطبان بگذارید.
  7. پاسخگویی سریع به دایرکت و نظر ها: به کامنت ها و پیامِ فالوور ها، در سریع ترین زمانِ ممکن و با بیانی جذابی و حرفه ای پاسخ دهید. این کار باعث ایجاد ارتباطِ قوی ‌تر و افزایشِ اعتماد می ‌شود. مخاطب باید از شما احترام دریافت کند تا به برندِ شما احترام بگذارید.
  8. ایجادِ چالش ‌ها و نظرسنجی ‌ها: با ایجاد چالش‌ های حساب شده و جذاب، باکس کوئزشن ها یا مسابقات، مخاطبان را تشویق به مشارکت کنید.
  9. سئوی کلمات کلیدی: سئو حالا دیگر در اینستاگرام هم اهمیت پیدا کرده است، قبلا مقاله ای جامع درباره چگونگی رعایت سئو در این پلتفرم نوشته ایم. علاوه بر سئو، هنوز هشتگ های پر کاربرد و پر سرچ هم اهمیت دارند. در ضمن می ‌توانید یک هشتگ خاص برای برند خود ایجاد کنید تا مخاطبان و فالوور ها بتوانند محتوای شما را راحت ‌تر پیدا کنند.
  10. همکاری با دیگر برند ها و اینفلوئنسر ها: با چندین کاربرِ اینستاگرام که در حوزه شما فعال هستند، همکاری کنید، از معروف بگیر تا کمتر شناخته شده. این کار می ‌تواند به گسترشِ دامنه دسترسی شما کمک کند.
  11. شرکت در لایو ها: توی چشم باشید! در سایه بودن دردی دوا نمی کند خصوصا در ابتدای مسیر. لایو برگزار کنید تا به اشتراک ‌گذاری تجربیات و نظرات بپردازید.
  12. برنامه ‌ریزی محتوا: یک برنامه منظم برای پست ‌گذاری داشته باشید. این کار به حفظِ توجه مخاطبان و افزایش تعامل کمک می ‌کند.
  13. آنالیز و بهبود: به‌ طوِر مداوم عملکرد و محتوای پیج را بررسی کنید و بر اساس آن استراتژی ‌های خود را رشد بدهید.
  14. به اشتراک ‌گذاری تجربیاتِ شخصی: تجربیات و داستان ‌های شخصی‌ تان را به اشتراک بگذارید. شما می خواهید یک خانواده بزرگ تشکلی بدهید.
    این کار به شما کمک می‌کند تا ارتباط عمیق و صمیمی تری با دنبال کنندگان برقرار کنید. با پیروی از این مراحل و با تمرکز بر روی ارزش ‌ها و هویت خود، می ‌توانید پرسونال بلاگ اینستاگرام را محقق کنید.

برند سازی شخصی از جنس افرادِ موفق

حالا که صحبت از پرسونال برندینگ شد، بد نیست یک نمونه بسیار موفق و مشهور را مثال بزنیم که تصور نکنید مواردِ گفته شده، صرفا اصولی تئوری است و قابلِ پیاده سازی عملی نیست.
اپرا وینفری را قطعا می شناسیم؛ مجری محبوبی که شهرت و جایگاهِ فعلی اش برای افرادی که سرگذشتش را می دانند، بی نهایت قابلِ احترام است.
داستانِ زندگی اپرا وینفری، روایتِ الهام ‌بخشِ گذار از فقر به ثروت است. او در کودکی شرایط سختی را تجربه کرد و حتی مورد تعرض و اذیت قرار گرفت. اما این سختی‌ ها باعث نشد که او تسلیم بشود؛ چون دقیقا بر عکس عمل کرد.
با پشتکار و اراده قوی، توانست از یک دخترِ نو جوانِ رنگین پوست و آسیب خورده به یکی از موفق‌ ترین زنانِ جهان تبدیل شود.

اصول برندینگ شخصی

اپرا وینفری؛ از تلویزیون تا امپراتوری رسانه ‌ای

اولین باری که اپرا در سطحِ گسترده دیده شد، در یک برنامه تاک شوی تلویزیونی بود.
اپرا با مهربانی، همدلی و اوجِ صداقت، دقیقا دست روی موضوعاتی گذاشت که دیگران از آن می ‌ترسیدند، چون او ذاتاً تابو شکن و خلاق بود. به مرور او به صدای میلیون ‌ها نفر تبدیل شد و به آن ‌ها امید و انگیزه می ‌داد.

  • موفقیتِ برنامه تلویزیونی او، راه را برای او هموار تر کرد تا امپراتوری رسانه ‌ای خود را بسازد.
    اپرا، خالقِ شبکه تلویزیونی OWN است. در کنارش مجلاتی را منتشر کرد و کتاب‌ هایی هم نوشت. هر یک از این محصولات، با نام او گره خورده بود و موفقیتِ چشمگیری کسب می‌ کرد.

رازِ پرسونال برندینگ قدرتمندِ اپرا وینفری

حالا به نظرتان علاوه بر ویژگی تابوشکنی، شجاعت و خلاقیت، چه عواملِ دیگری باعثِ موفقیتِ برند شخصی اپرا وینفری شد؟
چرا هر جا نامی از او روی کتاب، ژورنال، فیلم، مستند یا برنامه های دیگر بود، همگی به پر بازدید ترین و پر فروش ترین ها تبدیل می شدند؟ اگر اهلِ خرافه باشیم، می گوئیم مهره مار داشته است، اما هیچکس با مهره مار نمی تواند دهه های متمادی در عمیق ترین جایِ قلبِ بینندگانِ دنیا نفوذ کند، مگر آن که ویژگی های اخلاقی و شخصیتیِ قوی داشته باشد، از جمله:

  • همدلی و صداقت: اپرا وینفری با مخاطبانش ارتباطِ عمیقِ روحی برقرار می ‌کرد. به آن‌ ها نشان می ‌داد که او هم مثلِ آن ‌ها انسان است و مشکلاتِ خودش را دارد.
  • قدرتِ داستان‌گویی: اپرا با مهارتِ خاص و بیانی شیوا، داستان ‌های زندگی افراد را روایت می‌ کرد و حتی به یک قصه معمولی هم جان می ‌بخشید.
  • ایجادِ جامعه: اپرا وینفری جامعه ‌ای از طرفدارانِ وفادار به دورِ خودش جمع کرد. این حلقه، مدام او را با عشق حمایت می‌ کرد و به او قدرت می‌ داد.
  • توجه به مسئولیتِ اجتماعی: اپرا از جایگاه خود برای کمک به دیگران استفاده می‌ کرد، به مسائل اجتماعی اهمیت می ‌داد و از حقوقِ زنان و کودکان دفاع می ‌کرد. به معنای واقعی یک سلبریتی با شرف است.
  • قابلِ اعتماد بودن: مخاطبان به او اعتماد داشتند و به حرف‌ های او گوش می دادند چون قبلا بار ها صداقتِ کلام اپرا اثبات شده بود.
  • الهام بخشی: همیشه به دیگران نشان می داد که با تلاش و پشتکار می‌ توان به همه چیز رسید. نا امید شدن حتی نباید آخرین راهِ بیخیال شدنِ آرزو ها باشد.
  • دوام و استمرار: قطعا در این مسیر چالش هایی داشته است اما با تمامِ این اوصاف برند او سال ‌هاست که قوی باقی مانده است و همچنان در حالِ رشد است.

4 درسِ طلایی و معروف از اپرا وینفری

  1. نقش بازی نکنید و سعی نکنید کسی باشید که نیستید!
  2. از جایگاهِ خود برای کمک به دیگران استفاده کنید.
  3. با روایتِ داستانِ زندگیتان، به مردم اجازه بدهید که شما را بشناسند.
  4. موفقیت یک ‌شبه اتفاق نمی ‌افتد. برای رسیدن به قله باید صبور باشید و تلاش کنید.

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *