فریلنسر چیست ، فریلنسری چیست ، سایت فریلنسر

فریلنسر چیست+8 ایده شغل فریلنسری ناب

فریلنسر چیست، احتمالا سوالی است که بعد از ساعت ها پشت چراغ قرمز ماندن و دودِ اگزوز خوردن برای رسیدن به محلِ کار در ذهنتان شکل می گیرد.
این روز ها در جواب سوال فریلنسری چیست باید رفت سر وقتِ یک سری مثال زدن، چون خود من تا پیش از این تصور می کردم فریلنسر یعنی کسی که روی ماشین ترانزیت کار می کند!
اصلا نمی دانم این ایده ابلهانه از کجا آب می خورد، شاید حسی که از اسمش گرفتم من را تا به این حد به اشتباه انداخت.
القصه! سایت فریلنسر و انجام این شغل یکی از پدیده‌ های رو به رشد در دنیای کاری و اقتصادی امروزه روز است که با پیشرفت فناوری و تغییرات در حال و هوای کارکردِ محیط کاری، به شکل عجیبی افزایش پیدا کرده است.
حالا در این مقاله، به تحلیل مفهوم فریلنسر چیست، انواع فریلنسر ها، و راه ‌هایی که می ‌توانید برای تبدیل شدن به یک فریلنسرِ موفق در نظر بگیرید، می پردازیم.

سایت فریلنسر ایرانی ، سایت فریلنسر خارجی

فریلنسر چیست یا فریلنسر کیست؟

در جواب سوال فریلنسری چیست اول به سراغِ ترجمه تحت الفظی اش می رویم.
Free یعنی آزاد و lancer در لغت به نیزه دار یا جنگجو گفته می شود. کسی که این نام را انتخاب کرده به معنای واقعی هوش و ذکاوت داشته چرا که کار کردن را به جنگیدن تشبیه کرده و کسی که برای خودش کار می کند را به یک جنگجوی آزاد شباهت داده است.
پس در اولین جواب به سوالِ فریلنسری چیست باید بگوئیم که او آزاد کار است.
در گذشته کسی که بازاری بود و مغازه و کسب و کار خودش را داشت می گفتند فلانی شغلِ آزاد دارد، اما حالا با گذشت ایام و رسوخِ تکنولوژی در زندگی بشر، به مشاغلِ دیگری هم کارِ آزاد می گویند.

پس فریلنسری چیست؟

  • فریلنسر به فردی گفته می‌شود که به صورت مستقل و بدون وابستگیِ مادام العمر به یک سازمان یا شرکت کار می‌کند.
    این افراد می ‌توانند در زمینه‌ های مختلف از تدوین متن، طراحی وب ‌سایت، مدیریت پروژه‌ های نرم‌ افزاری و الی ماشالله فعالیت کنند.
    از ویژگی‌ های اصلی فریلنسر ها می‌ توان به باز بودنِ دستشان برای مدیریتِ زمان خود، انعطاف ‌پذیری در انتخاب پروژه ‌ها و کسب درآمد از چند منبع مختلف اشاره کرد.
    این که اغلب هیچ وقت بیمه نمی شوند و دور کار بودنشان به مرور آن ها را آدم گریز و منزوی می کند هم از نکاتِ منفی اش است؛ البته موردِ دوم چندان هم بد نیست.
    حالا که فهمیدید فریلنسری چیست باید این شغلِ منعطف را از جهاتِ دیگری هم موردِ بررسی قرار بدهید تا متوجه بشوید آیا واقعا علاقه ای به آن دارید یا نه.

معرفی انواع فریلنسرها

شاید برایتان جالب باشد که بعد از حل شدنِ معادله فریلنسر چیست، بدانید این شغل در چه دسته هایی طبقه بندی می شود:

فریلنسر های مهارتی

گروهی از فریلنسرها دارای مهارت ‌های خاصی در زمینه ‌هایی مثل نوشتار، طراحی گرافیک، برنامه ‌نویسی، ترجمه، و مهندسی نرم‌ افزار هستند.
آن‌ها معمولاً پروژه‌ های کوچک و بزرگی را انجام می ‌دهند و بر اساس مهارت ‌های خودشان به صورت خلاقانه عمل می‌کنند.
از این جهت به این افراد مهارتی گفته می شود که ممکن است علاوه برا انجامِ این کار ها، در کنارش چندین دانش دیگر هم داشته باشند؛ یعنی شاید در یک رشته دیگر تحصیل کرده باشند اما به صورتِ ذاتی یا خود جوش، مهارتِ تولید محتوای متنی یا برنامه نویسی هم در کنارش آموزش دیده باشند.

فریلنسر های تخصصی

این گروه از فریلنسر ها، فوکوس اصلیشان بر روی کاری است که در آن تخصص دارند و احتمالا سال های زیادی بخاطرش خاکِ کتاب و جزوه خورده اند.
در زمینه‌های خاصی مثل حسابداری، حقوق، مهندسی، و بازاریابی هستند. آن‌ها خدمات مشاوره‌ای و تخصصی را ارائه می‌دهند و معمولاً با بستنِ قرار داد طولانی مدت با مشتریان کار می‌ کنند.

فریلنسر های مدیریت پروژه

این گروه از فریلنسر ها، تواناییِ مدیریت و کنترلِ پروژه‌ ها را دارند. آن‌ها با تجربه در برنامه‌ ریزی، اجرا، و نظارت بر پروژه‌ های مختلف، به کار فرمایان کمک می ‌کنند تا پروژه‌ هایشان به موقع و با کیفیت تحویل داده شوند.

فریلنسر کیست ، چگونه فریلنسر شویم

چگونه فریلنسر شویم؟

واقعا از کجا می شود این مسیر را آغاز کرد؟ برای شروع هر کاری باید یک سری اصول اولیه را رعایت کنید تا ضریب شکست را به کمترین میزانِ ممکن برسانید مثلا:

  • از بچگی دوست داشتید چه کاره شوید؟
    اول از هر چیز باید استعداد ذاتی خودتان را جستوجو کنید. ببینید واقعا دلتان می خواهد در فضایی دور از هیاهوی شهر و تحملِ دردسر های رفت آمد، به وسیله لپتاپ و یک سیمکارت شروع به دورکاری و انجامِ سفارشات کار فرما بکنید؟
    خیلی ساده بگوییم، چیز هایی را که در آن‌ها ماهر هستید را انتخاب کنید. این مهارت ها می تواند علاقه شما به تدریس، ترجمه، طراحی سایت، سئو سایت، گرافیک و چه و چه باشد.
  • پروفایلِ شما حکمِ برند شما را دارد.
  • ایجادِ پروفایلِ آنلاین یکی از مهمترین قدم ‌ها برای ورود به بازارِ فریلنسری است.
    این پروفایل باید مشخصه‌ های شخصیتی و تخصصی شما را به طوفانی ترین و جذاب ترین شکلِ ممکن نشان دهد و نمونه ‌کار های شما را در برگیرد.
  • جستجوی پروژها
    وقتی اولِ راه باشید ممکن است به دنبالِ پروژه ‌های کوچک با پرداختِ معقول باشید تا تجربه کسب کنید.
    بعد تازه به مرور با بالا رفتنِ تعدادِ مشتریان، سفارشات های شما هم افزایش پیدا می کند. البته ممکن است شما یک یا دو مشتری داشته باشید اما همیشه ثابت باشند و تعدادِ سفارشاتشان هم راضی کننده باشد.
    سرچ کردن در سایت فریلنسر، چه سایت فریلنسر ایرانی چه سایت فریلنسر خارجی، می تواند حکمِ یک کاتالیزور یا تسریع کننده را داشته باشد.
  • دایره ارتباطات
    رابطه برقرار کردن با افراد دیگر در صنعت و شبکه ‌سازی با آن ها می‌ تواند به شما کمک کند تا به پروژه‌ های بزرگ تر و مهمتر دست بگیرید.
    لینکدین یکی از تخصصی ترین پلتفرم ها برای ایجادِ کانکشن های کاری در زمینه مهارت، تحصیل و علاقه شماست.

معروف ترین شغل فریلنسر چیست؟

اگر به دنبال این هستیم که چگونه فریلنسر شویم، اول بهتر است با چند مورد از مشهور ترین راه های فریلنسر دانشجویی یا حتی تمام وقت آشنا شویم:

تدوین محتوا (نویسنده مقاله و وبلاگ)

البته اگر نوشتن برایتان کارِ راحتی باشد. افراد می ‌توانند به عنوان نویسنده‌ ها یا مترجم ‌ها به تدوین محتوای متنی برای وب‌ سایت‌ ها، وبلاگ‌ها و رسانه‌های مختلف مشغول باشند.

طراحی وب و گرافیک

دیزاینر های وب می‌ توانند طراحی وب ‌سایت، لوگو، تصویرسازی و صدها هزار طراحی گرافیکی مختلف را ارائه دهند. البته تعدادش به میزانِ خلاقیت شما بستگی دارد.

توسعه نرم‌افزار (برنامه‌نویسی)

برنامه ‌نویسان می‌ توانند به توسعه نرم ‌افزارهای مختلف از وب ‌اپلیکیشن ‌ها گرفته تا نرم‌ افزار های موبایل و دسکتاپ مشغول باشند.

مشاوره حقوقی و مالی

حقوقدانان و مشاورانِ مالی می ‌توانند خدمات مشاوره حقوقی و مالی به مشتریان خود ارائه بدهند.

دیجیتال مارکتینگ

بازار یاب های دیجیتال می ‌توانند به تبلیغاتِ آنلاین، بهینه ‌سازی موتورهای جستجو (SEO)، مدیریت رسانه‌ های اجتماعی (ادمین اینستاگرام) و بقیه استراتژی ‌های بازاریابیِ دیجیتال مشغول باشند.
گرفتنِ پروژه در این شغل بیشتر از سایر موارد در یک سایت فریلنسر، چه سایت فریلنسر خارجی و چه سایت فریلنسر ایرانی پیدا می شود.

ترجمه

هنوز که هنوز است بلد بودنِ یک زبانِ خارجی، مهارتی دهان پر کن و به درد بخور محسوب می شود. در این شغل از ترجمه کتاب گرفته تا متون و اسناد و مقالات برای سایت های مختلف، جزء حیطه انتخاب های فریلنسر است.

فیلم‌سازی و ویرایش

بیشتر توضیحش نمی دهیم چون واقعا روشن تر از روز است. افراد می‌توانند به تولید و ویرایش ویدیو ها، انیمیشن‌ ها و موسیقی مشغول باشند.

مهندسی صدا و تدوین صوتی

تدوین‌ گرانِ صوتی می ‌توانند به تولید و ویرایشِ محتوای صوتی برای پادکست‌ها، رادیو، و انواع تبلیغات مشغول باشند.

فریلنسر دانشجویی ، سایت فریلنسر خارجی ، سایت فریلنسر ایرانی

5 سایت فریلنسر ایرانی

  • کارفرمایی (karfarmayi.ir)
     این سایت به عنوان یک بازارِ آنلاین برای ارائه و استخدام فریلنسر ها در ایران فعالیت می‌ کند.
  • پروژه‌سرا (projetsara.com)
    پروژه‌ سرا یک پلتفرم فریلنسریِ ایرانی است که به کارفرما اجازه می‌ دهد پروژه‌ های خود را ارائه بدهند و از فریلنسر های متخصص استفاده کنند.
  • فریلنسرها (freelancers.ir)
    این سایت به کارفرما های ایرانی این امکان را می‌ دهد تا با فریلنسر ها در ارتباط باشند و پروژه‌ های مختلف را مدیریت کنند.
  • فریلنسین (freelancen.ir)
    فریلنسین یک بازارِ آنلاین فریلنسری در ایران محسوب می شود که هرکسی می تواند پروژه های مورد نظرش را در آن پیدا کند.
  • پارس ‌پیج (parspage.com)
    این سایت هم مثلِ قبلی ها به کاربرانِِ ایرانی این امکان را می ‌دهد تا در زمینه‌ های مختلف، پروژه ‌ها را ایجاد و مدیریت کنند و با فریلنسر های متخصص همکاری کنند.

5 سایت فریلنسر خارجی

برای کسانی که دوست دارند به مرز محدود نباشند و بین المللی و دلاری کسب درآمد کنند این سایت ها را پیشنهاد می دهیم:

  • Upwork
    یکی از بزرگترین و معروف‌ ترین سایت ‌های فریلنسریِ جهان است که پروژه‌ های متنوعی در زمینه ‌های مختلف ارائه می ‌دهد طوری که کفِ هر خارجی را میبُرد.
  • Freelancer
    این سایتِ فریلنسری به کاربران امکان ارائه و انجام پروژه‌ های مختلف را در اختیار می‌گذارد.
  • Fiverr
    یک بازارِ آنلاین برای فروش و خریدِ خدمات فریلنسری در حوزه‌ هایی مثلِ طراحی گرافیک، نوشتن محتوا، برنامه‌نویسی، و خیلی از زمینه‌های دیگر است.
  • Toptal
    یک پلتفرم فریلنسری برای متخصصانِ توسعه نرم ‌افزار و طراحی است که به کارفرمایان، امکانِ دسترسی به توسعه ‌دهندگان و طراحانِ با تجربه را می‌ دهد.
  • Guru
    یک سایت فریلنسری است که به کاربران امکانِ ایجاد و ارائه پروژه‌ ها در زمینه ‌هایی مثلِ تدوین محتوا، طراحی وب و برنامه ‌نویسی را فراهم می ‌کند.

در اخر امیدواریم که این مقاله آنقدر جامع بوده باشد که علاوه بر جوابِ فریلنسر چیست، به پرسش های دیگرتان هم پاسخ داده باشد.

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *