در این مطلب قصد داریم به صورت مختصر و مفید شما را با اصول نگارش متن های سئو شده برای محتوای وبسایت آشنا کنیم.
همچنین نکاتی برای جذاب شدن هرچه بیشتر مطلب آموزش خواهیم داد. این موارد جز استاندارد های نگارش متن سئو شده در ایران مایند هستند. در ادامه با ما همراه باشید.
ساختار مقالات و نکات قابل توجه درباره آنها
۱-داشتن عنوان جذاب
این شاید مهمترین بخش مقاله باشد و ارزش آن را دارد که وقت زیادی برای نوشتنش صرف شود.
عناوین سوالی – عددی- منفی معمولا نرخ کلیک بالاتری دارند.
استفاده از کلماتی مثل : نکات – روش های – ترفندهای – گام به گام – بررسی – نقد – آموزش – آموزش کامل – آموزش قدم به قدم -راز… اسرار…. و موارد مشابه میتواند در جذب مخاطب برای کلیک کردن تاثیرگذار باشد.
۲-متای ترغیب کننده
به متن متا به چشم یک بیلبورد تبلیغاتی که در معرض دید مخاطبین هدف شما است و گوگل آن را به رایگان در اختیارتان داده نگاه کنید! آیا این جایگاه ارزش وقت گذاشتن ندارد؟
صد البته که دارد!
علاوه بر گیرا بودن متن باید مد نظر داشته باشید که حتما از کلمه کلیدی اصلی و هم خانواده در این متن استفاده شود.
۳-مقدمه جذاب و ترغیب کننده
چند خط ابتدایی بعد از عنوان تاثیر زیادی در تصمیم مخاطب برای خواندن یا نخواندن ادامه مقاله دارد.
نکات مهم فنی:
- در ابتدای پاراگراف اول کلمه کلیدی اصلی استفاده شود و در ادامه کلمات مترادف و هم خانواده آن حتما در متن استفاده شود.
- در بعضی مقالات در پاراگراف اول با اسم برند به صفحه اصلی لینک دهیم.
- برای مقاله های مرتبط، در پاراگراف اول با کلمه کلیدی اصلی یک لینک به مقاله جامع آن داده شود.
چه مطالبی میتواند در مقدمه استفاده شود؟
- خلاصه ای از هر آنچه که از خواندن مقاله قرار است به مخاطب منتقل شود.
- بخشی از یک موضوع جنجالی و جذاب که در مقاله به آن اشاره شده است طوری که مخاطب برای خواندن ادامه کنجکاو شود.
- هر نوع نوشته ای که باعث شود مخاطب به خواندن ادامه مطلب علاقه مند شود.
۴-در ادامه لازم است تصویر اصلی و همچنین فهرست مطالب قرار بگیرد.
۵- بدنه اصلی محتوا
- بدنه اصلی ترجیحا شامل ۴ تا ۸ زیرعنوان باشد. (H2)
- اگر امکان داشت، نام برند در طول مقاله نوشته شود.
- حدود ۷۰% زیر عنوان ها شامل کلمه کلیدی اصلی و مترادف های آن باشد.
- برای انتخاب زیرعنوان ها از پیشنهادات خود گوگل استفاده شود.
- مطالب هر زیرعنوان حداکثر ۳۰۰ کلمه و در قالب ۲ پاراگراف باشد. (هر پاراگراف نهایت ۱۵۰ کلمه ، هر زیر عنوان تر جیحا حداکثر ۲ پاراگراف ۱۵۰ کلمه ای)
- اسنیپت شامل کلمه کلیدی اصلی (یک بار) و ترجیحاً ۲ بار کلمه مترادف آن باشد.
۶-خلاصه مطلب و نتیجه گیری
بعضی از کاربران ابتدا آخر مقاله را مطالعه میکنند! این بخش باید به تنهایی کل مطالب کلیدی مقاله را بازگو کند و بگوید از کجا به کجا رسیدیم، همچنین میتواند شامل فراخوانی مستقیم برای ورود به لندینگ پیج مورد نظر هم باشد.
نکات مهم سئوی محتوا
- این نکته را همواره به یاد داشته باشیم که هدف نهایی گوگل دادن اطلاعات کاملا کاربردی و مرتبط با هدف کاربر به او و در نهایت جلب رضایتش است؛ اصول تلاش ماهم باید به همین سمت باشد.
- استفاده از کلمات کلیدی هم خانواده تاثیر بسیار زیادی در رتبه بندی صفحه در گوگل دارد! بهترین روش برای پیدا کردن این کلمات استفاده از عبارات پیشنهادی خود گوگل در سرچ باکس و همچنین نتایج مرتبط با جست و جو در پایین صفحه (Related Searches) میباشد. همچنین میتوانید از سایت هایی مثل keywordplanner، ، keywordtool.io ، ubersuggest و … برای گرفتن نتایج بیشتر استفاده کنید.
- حتما به کمک trends.google.com محبوبیت کلمات کلیدی را بسنجید و ببینید کدام کلمات ارزش سرمایه گذاری را دارند.
- استفاده از کلمات مرتبط از نظر مفهومی با کلمات کلیدی اصلی تاثیر زیادی در شناسایی بهتر و دقیق تر موضوع آن متن از نظر گوگل دارد؛ به عنوان مثال اگر داریم در خصوص کسب و کار مطلب مینویسیم خیلی طبیعی است که از کلماتی مانند (کارمند)، (حقوق)، (استخدام)، (جلسات سازمانی) و… هم استفاده کنیم.
این اطلاعات توسط تحلیل بیگ دیتای در دسترس گوگل به دست می آید، یعنی گوگل بررسی میکند رقبای ما که درباره این موضوع مطلب نوشته اند از این کلمات هم استفاده کرده اند پس طبیعی است که ماهم استفاده کنیم.
گوگل سعی دارد خود را به زبان انسان نزدیک کند، این یک نکته کلیدی و بسیار مهم است. - استفاده ی صحیح از لینک های محتوایی داخلی اهمیت بالایی دارد.
منطقی ترین روش: هر جا احساس کردیم برای اینکه مخاطب مطلبی را بهتر متوجه شود نیاز به توضیحات بیشتر دارد، بهتر است با لینک محتوایی داخلی به صفحه مورد نظر هدایتش کنیم، با این نیت که واقعا نیازش برطرف شود و آن مطلب به دردش بخورد. (نه صرفا به عنوان ترفند سئویی!) - اسکیمای پرسش و پاسخ میتواند در نمایش نتایج گوگل بسیار جذاب باشد و نرخ کلیک را بالا ببرد. چون جایگاه بزرگتری در نتایج نصیب ما می شود و همچنین این امکان را داریم که مطالب بیشتر و مهمتری را قبل از ورود کاربر به سایت به او نشان دهیم.
باید توجه داشت که لازم است این متن عینا در مقاله هم آورده شود؛ البته می توان پاسخ ها را در المان های کشویی یا آکاردئون هم قرار داد که کاربر با کلیک کردن پاسخ آن ها را ببیند اما سوالات باید به صورت ساده نوشته شوند. - به سئوی تصاویر دقت شود:
* همه فیلد ها(Alt-Caption-Description) با عبارات شامل کلمات کلیدی اصلی و هم خانواده تکمیل شوند. بهتر است محتوا ها متفاوت از هم باشند.
* نام تصویر ترجیحا لاتین مرتبط و شامل کلمات کلیدی باشد.
* علاوه بر خروجی وب در فوتوشاپ با tinypng.com هم فشرده شود
* نام برند و آدرس سایت به صورت واترمارک روی عکس ها باشد.
* ترجیحا تغییری در تصاویر ایجاد شود که از نظر گوگل کپی محسوب نشود. - بک لینک خارجی فالو به مقاله کاملا مرتبط با موضوع نوشته ما به شرطی که DA خیلی بالاتری از ما داشته باشد(مثلا ویکی پدیا، سایت های قدرتمند و مرجع خارجی و…) میتواند تاثیر مثبتی در بهبود رتبه داشته باشد؛ چون گوگل ما را یک فرد سخاوتمند در نظر میگیرد که نیت اصلی مان کمک به کاربر است و به خاطر این موضوع حتی حاضریم به رقبا هم لینک بدهیم!
- انتشار تدریجی متن: اگر کل مقاله ۳۰۰۰ کلمه است طوری بنویسیم که بتوانیم ابتدا ۲۰۰۰ کلمه آن را منتشر کنیم (بدون اینکه ناقص به نظر برسد) و ۱۰۰۰ کلمه ی آن مثلا طی ۱۰ هفته و هر هفته ۱۰۰ کلمه منتشر کنیم.
- به روز رسانی: برای مقالات جامع و اصلی لازم است طی بازه های زمانی مشخصی مثلا هر ۱۰ روز به روز رسانی شوند. (با افزودن یک پاراگراف متن که شامل نتایج نمایش عبارات مرتبط موقع سرچ گوگل است، افزودن عکس نوشته، ویدیو، تغییر عنوان، اسنیپت، در نهایت پاک کردن کش و درخواست ایندکس مجدد در گوگل و گرفتن چند بک لینک بعد از بازه زمانی مشخص)
- بهترین روش برای تعیین چگالی کلیدواژه ها تحلیل رقبا است، ۱۰ مقاله اول که با کلیدواژه مد نظر ما در نتایج گوگل وجود دارند را بررسی میکنیم، بررسی میکنیم هر کدام کلا چند کلمه هستند و چه تعداد کلیدواژه در آن ها به کار رفته است. معمولا این درصد بین ۰٫۵ تا ۳ درصد است.
- تحلیل ۱۰ نتیجه اول گوگل در یک کلیدواژه از نظر طول محتوا، عنوان و اسنیپت، نوع نگارش، مقدمه، فهرست و زیرعنوان ها و … میتواند دید بسیار خوبی برای نوشتن مطلب به ما بدهد و همچنین باید سعی کنیم بعد از بررسی رقبا یک پله از آن ها بهتر باشیم؛ مثلا عنوان جذاب تری بنویسیم، اسنیپت ترغیب کننده تری بنویسیم و …
نکاتی برای جذاب تر کردن محتوا
- داشتن خط سیر مشخص که کل موضوع حول آن بچرخد بسیار حائز اهمیت است. خودمان را جای مخاطب بگذاریم، ببینیم چه نیازی دارد و در ذهنش چه می گذرد؛ در نهایت او را طی یک مسیر مشخص به مقصدی که مد نظر خودمان است برسانیم.
- استفاده از مثال، داستان، آمار و ارقام ملموس و هرچیزی که به فهم محتوا کمک کند باعث می شود ماندگاری مطلب در ذهن مخاطب بسیار بیشتر شود و فهم مطلب راحت تر شود.
- پرسونای مخاطب را در نظر بگیریم و با توجه به آن بنویسیم؛ مثلا جنس اصطلاحات و سبک نگارش استفاده شده برای متنی که مخاطبینش اساتید فیزیک جامدات هستند با متنی که مخاطبینش تراشکارانی هستند که به دنبال خرید یک قطعه صنعتی برای دستگاهشان هستند خیلی متفاوت است.
پس ابتدا نوع مخاطب را در نظر میگیریم و با بعد توجه به آن مینویسیم (سن، سطح معلومات، سطح درآمد، جنسیت، فرهنگ و …)
نکته مهمی که در همه متن ها باید رعایت شود این است: سادگی و پرهیز از استفاده از عبارات قلمبه سلمبه(!) و همچنین اضافه گویی و شاخ و برگ الکی دادن!
در حقیقت باید خود را جای مخاطب بگذاریم و ببینیم وقتی درباره یک مطلب خاص جست و جویی انجام دادیم و وارد یک صفحه شدیم دوست داریم چه مطالبی و با چه ادبیاتی ببینیم؟ - باید به هر روش که میتوانیم سعی کنیم که مخاطب مدت زمان بیشتری را در صفحه بماند (افزایش Time On Page) و همچنین مستقیم از یک صفحه خارج نشود و به چند صفحه دیگر هم سر بزند. (کاهش Bounce Rate)
یکی از روش های افزایش ماندگاری مخاطب در صفحه تولید ویدیو است، بنابرین میتوانید برای یک متن یک خلاصه هم تهییه کنید و به ما تحویل بدهید به نحوی که برای صحبت جلوی دوربین مناسب باشد.
برای کاهش نرخ خروج بهترین راه حل استفاده از لینک های داخلی متناسب و کاربردی است. - استفاده از عکس نوشته ها، اینفوگرافی ها، المان های گرافیکی، باکس ها، نوشته های متحرک، المان های جذاب صفحه ساز های ورد پرس، رعایت خوانایی، کوتاهی جملات و سادگی بیان میتواند در جلوگیری از خسته شدن مخاطب و در نتیجه افزایش زمان ماندگاری در صفحه کمک کند.
استراتژی تولید محتوا
هدف نهایی از سئوی سایت جذب مشتری برای انجام خدمات توسط مجموعه ما می باشد.
این مورد علاوه بر اینکه بر سیاست کلی حاکم بر نوشته تاثیر می گذارد در نوع نگارش و بیان مطلب هم تاثیرگذار خواهد بود.
به عبارت دقیق تر ما در اکثر مطالب به نحوی سعی میکینم مخاطب را به سمت لندیگ پیج مورد نظر (صفحه معرفی و سفارش خدماتمان) هدایت کنیم.
به عنوان مثال فرض کنید لندینگ پیجی برای انجام خدمات عکاسی داریم، یعنی کسی که میخواهد برای پروژه کاری یا شخصی سفارش عکاسی بدهد به این صفحه رجوع می کند.
روش کار به این صورت است که مثلا مقاله ای با عنوان همه چیز درباره عکاسی صنعتی مینویسیم و در آن اطلاعات مفیدی به مخاطب میدهیم. (اطلاعات با ارزش دسته اول و رایگان برای نشان دادن حسن نیت)
همچنین ایجاد نیاز میکنیم یعنی مثلا به این مورد اشاره میکنیم که این روز ها با توجه به حجوم آوردن مردم به سمت خرید آنلاین اگر شما عکس ها با کیفیت و حرفه ای تبلیغاتی از محصولات خود داشته باشید به راحتی چند قدم از رقبای خود در فضای مجازی جلو می افتید. (ایجاد نیاز به همراه ایجاد امید و نوعی تصویرسازی ذهنی مثبت)
در ادامه به این اشاره میکنیم ما هم همچین خدماتی را ارائه میکنیم. (برطرف کردن نیاز)
روند کار تولید محتوا
عموما روند کار به این ترتیب است که یک مقاله جامع و مهم با چند کلمه کلیدی دشوار داریم.
مقاله جامع همانطور که از اسمش برمی آید همه موارد مربوط به یک موضوع خاص را پوشش می دهد؛ اما چون نمی توانیم طول مقاله را بیش از حد زیاد کنیم برای پوشش دادن همه مطالب از مقالات فرعی استفاده میکنیم.
به این ترتیب که مقاله جامع اشاراتی به موضوعات مرتبط در دل خودش دارد و توضیحات بیشتر و کامل تر را در مقالات فرعی میدهیم و این مقالات فرعی را به مقاله اصلی لینک میکنیم.
مثلا در مقاله اصلی که درباره مدیریت پیج اینستاگرام است (و با کلمات کلیدی ادمین اینستاگرام، مدیریت پیج اینستاگرام و … سئو شده است) درباره مسابقات اسپانسری اینستاگرام چند خط توضیح داده شده، حالا میتوانیم یک مقاله کامل درباره مسابقات اسپانسری اینستاگرام بنویسیم و با همین کلمه به مقاله مرتبط یعنی <مسابقات اسپانسری اینستاگرام> لینک کنیم.
و همچنین از مقاله مرتبط یعنی <مسابقات اسپانسری اینستاگرام> با کلمه کلیدی استفاده شده در مقاله اصلی (مثلا مدیریت پیج اینستاگرام) به مقاله اصلی لینک میدهیم.
لازم به ذکر است که باید از همه مقالات فرعی به مقاله اصلی لینک داد اما لزومی ندارد از مقاله اصلی به همه مقالات فرعی لینک داد.
در واقع با کلمات کلیدی لانگ تیل و مرتبط با موضوع مقاله جامع مقالات فرعی مینویسیم و با همان کلمه با مقاله جامع لینک میکنیم.
مقالات فرعی که با کلمات کلیدی ساده تری سئو شده اند معمولا سرچ کمتری دارند اما از طرفی راحت تر جز نتایج اول جست و جو می آیند و در نتیجه به سئو شدن مقاله جامع کمک به سزایی می کنند.
بهترین روش برای پیدا کردن موضوعاتی که میخواهیم در مقاله جامع درباره آنها بنویسیم این است که خود را جای مخاطب بگذاریم و ببینیم اصلا چرا همچین موضوعی را سرچ کرده؟
حالا بررسی کنیم که برای برطرف شدن نیازش چه مواردی را باید پوشش بدهیم؟ چه سوالاتی ممکن است برایش پیش بیاید؟ در مسیری که میخواهد طی کنید چه موانعی وجود دارد؟
به این ترتیب به نوعی همه ابهامات و سوالات ذهنی او را از قبل پیش بینی کرده ایم و به آنها پاسخ مناسب داده ایم. همچنین به مرور زمان این موارد را تکمیل و به روز میکنیم.
چک لیست سئوی محتوا
با توجه به مواردی که مطرح شد، اگر بخواهیم یک جمع بندی داشته باشیم لازم است بعد از نگارش مقاله و قبل از انتشار آن در وبسایت، موارد زیر را در آن کنترل کنیم.
از نظر محتوا
- داشتن عنوان و متای جذاب
- مقدمه جذاب و ترغیب کننده
- داشتن فهرست مطالب با قابلیت کلیک کردن
- نتیجه گیری جذاب
- کاربردی و جذاب بودن متن با در نظر گرفتن پرسونای مخاطب
- داشتن خط سیر مشخص
- داشتن نقشه ی راه برای مقالات که ارتباط مقالات اصلی (با کلمات دشوار) با مقالات زیرمجموعه آن ها را مشخص میکند.
- استفاده از مثال، داستان، آمار ارقام ملموس
- سادگی و پرهیز از به کار بردن عبارت های قلمبه سلمبه!
- توجه به هدف نهایی نگارش مقاله که میتواند جذب مشتری باشد: ایجاد نیاز و بیان راه حل (استفاده از خدمات ما)
- تولید ویدیوهای کوتاه، جذاب و کاربردی با کاور گیرا (برای مقاله های اصلی)
- استفاده از عکس نوشته، اینفوگرافی و امکانات جذاب صفحه ساز ها
- استفاده از اسکیمای پرسش پاسخ که نیاز است در متن اصلی هم آورده شده باشد.
از نظر فنی
- کلمه کلیدی اصلی در اول مقدمه آورده شده باشد.
- لینک به مقاله جامع با کلمه کلیدی در پاراگراف اول
- منشن نام برند و همچنین لینک با نام برند به دامنه اصلی
- استفاده از کلمات کلیدی و هم خانواده ها در H2 ها
- استفاده از کلمات کلیدی هم خانواده با توجه به پیشنهادات گوگل
- استفاده از کلمات دارای ارتباط معنایی با کلمات کلیدی
- راهکار هایی برای افزایش Time On Page و کاهش Bounce Rate
- استفاده ی درست از لینک های داخلی محتوایی (در جای مناسب و کاملا کاربردی برای کاربر)
- توجه به سئوی تصاویر
- بک لینک خارجی
- رعایت چگالی صحیح کلیدواژه ها با توجه به رقبا
7 دیدگاه دربارهٔ «اصول نگارش محتوای سئو شده»
محتوای کاملی بود و استفاده کردم.
خوشحالیم که براتون مفید بوده سجاد عزیز