وردپرس، تعریفِ ساختِ وبسایت را در 20 سالِ گذشته برای همه ما تغییر داده است.
شاید چون گذرِ زمان معمولا زندگیِ روزمره را راحت تر می کند و رفاهِ بیشتری برای مردمانِ جهان به همراه دارد. وبسایت سازی هم، با افزایشِ قابلیتِ های اتصال به اینترنت، بازارِ رقابتیِ فروش و همچنین اهمیتِ ماورایی ِبرند سازی برای اشخاص، افراد و شرکت ها، یکی از فاکتور های غیر قابل انکار در رسیدن به موفقیت شده است.
اما وردپرس چیست که به وسیله آن می توان یک فروشگاهِ مجازیِ همواره در دسترس را راه اندازی کرد؟
تعریفِ وردپرس به زبان ساده
تا به حال به این فکر کرده اید وقتی مطلبی را سرچ می کنید و واردِ یک وبسایت می شوید، این وبسایت دقیقا در کجا حضور دارد و چطور ساخته شده است؟
این سایت قطعا از اولِ خلقت و با انفجارِ بیگ بنگ به وجود نیامده؛ یک فرد یا یک تیم به کمکِ سایت ساز ها یا کدنویسی آن را به وجود آورده است.
وردپرس هم یک سیستم مدیریت محتوای سایت ساز است که به کمکِ آن می توانید محتوایی که قصدِ انتشارش در موتور های جستوجو را دارید، مدیریت کنید.
در حقیقت 80% وبسایت هایی که در آن حضور دارید و درحالِ خواندنِ مطالبش هستید، در سیستمی به نامِ ورد پرس ریخته شده است. وردپرس به شدت حرفه ای است، امکاناتِ زیادی دارد، پوسته هایِ گرافیکیِ متنوعی در خود دارد و خلاصه هر چیزی که برای طراحی یک وبسایتِ استاندارد و جذاب لازم داشته باشید را در اختیارتان می گذارد.
کار با وردپرس چگونه است؟
از سالِ 2003 که مت مولنوگ برای انتشارِ عکس هایش، ورد پرس را برنامه نویسی کرد، تحولِ عجیب و غیر قابلِ بازگشتی در صنعتِ آی تی رخ داد.
تا پیش از آن، اگر یک فرد قصدِ راه اندازی وبسایتِ شخصی و بیزینسی اش را داشت، یا حتما باید خودش روی زبانِ برنامه نویسی تسلطِ کامل می داشت، یا از افرادِ متخصصی که هزینه هایی بالایی دریافت می کردند، کمک می گرفت.
تازه بعد از راه اندازی سایت برای هربار انتشارِ یک مطلب، به علتِ پیچیدگی و متن باز نبودنِ وبسایتش باید دوباره از مدیریت و طراحِ اصلی کمک می گرفت.
اما حالا دیگر هر فردی می تواند مثلا با دانلودِ وردپرس فارسی، خودش طراحی و انتشارِ مطالب و محتواهایش را مدیریت کند که البته شروطی دارد. حالا که می دانیم وردپرس چیست، بهتر است بدانیم این لقمه تقریباً حاضر و آماده در مدیریتِ کدام محتوا ها به ما کمک می کند:
- وبلاگِ کاملا شخصی (انتشارِ دلنوشته ها، تصاویر، اشعار، فیلم ها و …)
- سایت های پوششِ خبری
- سایت های بیزینسی و تخصصِ شغلی
- سایت های فروشِ محصولات (مثلا محصولات خانگی، صنایع دستی، فروشِ پوشاک تولیدات انبوه و…)
- سایت های هنری (موسیقی، عکس، داستان، فیلم های سینمایی و…)
- سایت های خدماتی (از خدمات اجتماعیِ کلان گرفته تا خدماتِ ساخت تیزر و عکاسی تولد و …)
نکته
احتمالا خیلی از شما پس از خواندنِ این مقاله تصور می کنید همین حالا می توانید بهینه ترین سایتِ خاورمیانه را به راحتی راه بی اندازید و بالا بیاورید.
اما نکته این جاست که حتی کار با این لقمه نسبتاً آماده هم پیچیدگی هایی دارد که خیلی از ما را دل سرد می کند. از همه مهمتر پیاده کردنِ فنونی برای سئوسازی سایت است. پس بهتر است تا دیر نشده با مشاورینِ این حوزه تماس بگیرید.
به یک سایت وردپرسی نیاز دارید؟
چطور سرعتِ وردپرس خود را بالا بریم؟
بعد از فهمیدنِ این که وردپرس چیست و چه کاربردی دارد، باید این را هم بدانید که افزایش سرعت وردپرس، یکی از دغدغه های طراحینِ وردپرس فارسی و سایر زبان های دیگر بوده و همچنان هم هست.
شما به راحتی و حتی بدونِ داشتنِ علمِ به زبانِ برنامه نویسیِ این سامانه مدیریت محتوا، می توانید فنونی را پیاده کنید که سرعتِ سایت وردپرسیِ خود را افزایش دهید.
قطعا این را می دانید که هر چه سرعت بیشتر باشد، کاربر به هنگامِ کلیک بر روی سایت، زمانِ کوتاه تری را تا لود شدنِ صفحه انتظار می کشد و این یکی از فاکتور های اساسیِ بهینه بودنِ وبسایت از نظرِ موتور های جستوجو است.
از پلاگین ها استفاده کنید
حالا که می دانید وردپرس چیست، پس قطعا دیگر باید اصطلاحاتش را هم یاد بگیرید.
پلاگین، افزونه هایی است که در داخلِ خودِ این سامانه طراحی شده و به شما را در بهینه سازیِ سرعت، متن ها، داکیومنت ها و عکس ها کمک می کند.
از مهترین پلاگین های کشِ وردپرسی باید به wp rocket، WP-Optimize، WP Fastest Cache اشاره کرد.
هاستِ قدرتمند بخرید
درست است که ساخت سایت وردپرس یک فرایندِ کاملا رایگان است اما برای سرِ پا نگه داشتن و رتبه گرفتنش در گوگل باید هزینه کنید. خریدِ هاست و دامنه حرفه ای باعث می شود وقتی کاربر واردِ سایت می شود و بر فرض روی آیکونِ افزودن به سبدِ خرید کلیک می کند، این فرایند با سرعت بالایی صورت بگیرد.
یعنی دیگر خبری از ERROR و یا لود های سرعت لاکپشتی که می تواند کاسه صبرِ کاربر را لبریز کند نیست.
فراموش نکنید که شما تک تکِ این کار ها را انجام می دهید تا یک وب سایتِ سئو شده و پویا را طراحی کنید.
پس صرفِ انتخابِ قالب در وردپرس، شما یک سایت موفقِ که سود دهی دارد نساخته اید، بلکه برای ادامه حیاتِ حرفه ای اش باید فاکتور های دیگری را در نظر بگرید.
حجمِ تصاویر و فیلم هایی که آپلود می کنید را مدیریت کنید
یکی از معضلاتی که حتی در بهترین قالب وردپرس هم اتفاق می افتد، عدمِ درکِ ما از میزانِ حجمِ مطالبِ اپلود شده در سایت است.
اما به معنی آن نیست که شما باید فیلم ها و تصاویرِ بی کیفیت را در وبسایتِ خود قرار بدهید.
راه هایی وجود دارد که می تواند حتی برای وردپرس فارسی، مطالب را بدونِ کاهشِ رزولوشن، برای بارگذاری در وردپرس آماده کند. مثلا برنامه ایلاستریتور یکی از همان منجی های قدرتمند است. تازه اگر کار با برنامه فتوشاپ هم بلد هستید، به راحتی به وسیله آن می توانید حجمِ تصاویر را بدونِ کاهشِ کیفیت کم کنید.
خبر خوب این که اگر حوصله کار با هیچ کدام از این پلتفرم ها را ندارید، تنها با سرچِ کلمه compress picture واردِ دریایی از سایت هایی می شوید که می توانند این حرکت را روی تصاویرِ شما پیاده کنند.
تجربه کار با سایتِ وردپرسی را دارید؟ یا اصلا دوست دارید یک وبسایتِ حرفه ای که با متد های روزِ سئوسازی طراحی شده است، انقلابی در کسب و کار خود راه بی اندازید اما وقت و حوصله اش را ندارید؟ پس از همین حالا با ایران مایند در ارتباط باشید.