عکاسی با سرعت بالا ، عکاسی اسپلش

چرا عکاسی اسپلش ما را میخکوب می کند؟

عکاسی اسپلش، احتمالا یکی از خاص ترین و البته پر سر و صدا ترین انواعِ عکاسی است.
این که هر چند ساعت یک بار یک صدای شلپ و شلوپی از استودیویِ کوچکِ شما بیاید و بعدش کسی که دربِ اتاق را باز می کند با صحنه ای شبیه به انفجارِ هیروشیما و ناکازاکی مواجه شود، واقعا این شاخه از عکاسی را زیبا، به یاد ماندنی و البته پر از دغدغه تمیزکاری می کند. در هر صورت؛ برای آشنایی کامل با عکاسی با سرعت بالا، با ایران مایند همراه باشید.

تعریف عکاسی اسپلش به زبانِ ساده

عکاسی با سرعت بالا ، آموزش عکاسی اسپلش

Splash در انگلیسی به معنیِ پاشیدن؛ شلپ شلوپ و به طورِ کلی هر چیزی است که قابلیتِ ریزش داشته باشد.
عکاسی اسپلش هم دقیقا از همین جا متولد شده است. نوعی از عکاسی با سرعت بالاست که در لحظه و یک چندمِ هزارمِ ثانیه، قادر به ثبتِ جزئیاتِ سقوطِ یک جسمِ سخت یا پاشیده شدنِ یک مایع روی زمین و هواست.
محبوبیتِ اسپلش در عکاسی  به این  علت است که انسان ها ذاتاً شیفته نگاه کردن به وقایعِ خاص و عجیب هستند.
ما هیچ وقت در حالتِ طبیعی نمی توانیم قطراتِ آبِ لیوانی که از دستمان به زمین می افتد را، روی هوا فریز کنیم و در همان حالت نگهش داریم تا به بقیه نشان بدهیم. اما آموزش عکاسی اسپلش به ما کمک می کند این غیر ممکن را در شرایطی که جاذبه زمین به ما اجازه نمی دهد، ممکن کنیم و در قالبِ عکس در تاریخ ثبتش کنیم. برای نقضِ قانونِ جاذبه آماده اید؟!

جایگاهِ عکاسی اسپلش در جهانِ تبلیغات

نوشیدنی ها بهترین سوژه برای عکاسی با سرعت بالا هستند.
در چند سالِ گذشته تقریبا تمامِ کسانی که در حوزه تبلیغِ مایعات فعالیت می کنند، تجربه عکس در ژانرِ اسپلش را داشته اند.
دلیلش این است که این سبک باعث می شود تمامِ محتویاتِ درونِ بسته، در نهایتِ کیفیت و جزئیات به بیننده نشان داده شود.
از لحاظِ روانشناسی هم بخواهیم بررسی کنیم، پر واضح است که ما قطعا با دیدنِ یک شیر کاکائو غلیظ که در حالِ رقصیدن روی هواست، بیشتر احساسِ ولع و اشتها می کنیم تا با دیدنِ پاکتش. پس از همین جا می شود به اهمیتِ عکاسی تبلیغاتی اسپلش پی برد.
خب! حالا که می دانید عکاسی اسپلش چیست، بهتر است بدانید که این تکنیک در طراحیِ کاورِ فیلم های ژانرِ وحشت از محبوبیتِ بالایی برخوردار است.
برای مثال اگر فیلمِAmerican Psycho را دیده باشید و با برهنگیِ خشونت در ژانرِ اسلشر هم مشکلی نداشته باشید، قطعا از سکانس هایی که قطراتِ خون روی هوا چرخ می زنند احساسِ رضایتِ روحی می کنید.

با پروعکس مثل آب خوردن عکس اسپلش بگیرید!

اگر می خواهید در کوتاه ترین زمان ممکن عکاسی با موبایل و تمام تکنیک های عکاسی مثل اسپلش را یاد بگیرید و بتوانید با لوازم دم دستی از محصولتان عکس حرفه ای بگیرید کلیک کنید.

چه عواملی در خلقِ عکاسی اسپلش تاثیر دارند؟

ما در ادامه می خواهیم به شما بگوئیم چطور می شود از درکنارِ هم قرار دادنِ تجهیزاتِ ساده، یک عکاسی تبلیغاتی اسپلش داشته باشید یا به طورِ کلی یک عکس با سرعتِ مافوقِ بالا بگیرید.
چیزی که باید بیش از همه در حینِ عملی کردنِ ایده هایتان در عکاسی اسپلش موردِ توجه قرار بگیرد، آسیب ندیدنِ تجهیزاتِ عکاسی اعم از دوربین، فلاش، ریموت و هر چیزِ برقی است که در صحنه حضور دارد و ممکن است قربانی نفوذ آب بشود.

دوربینی که لازم دارید

در فیلم های آموزشی که می بینید، تمامِ اساتیدِ عکاسی به صورتِ متفق القول اظهار می کنند که نوعِ دوربینِ شما در هنگامِ این ژانر از عکاسی، هیچ گونه اهمیتی ندارد! یعنی معتقدند که شما حتی با یک دوربینِ ساده گوشیِ همراه می توانید یک عکسِ اسپلشِ بی نقص بگیرید به شرطِ آن که سایرِ شرایط اعم از نور و ریموت کنترل و … فراهم باشد.
البته شاید چون آن ها استادمد و دیگر از نظرشان هیچ چیزی در این حرفه سخت نیست، چنین نظری دارند.
به صورتِ کلی، ما دوربینی را پیشنهاد می دهیم که قابلیتِ تنظیمِ دستی داشته باشد تا بتوان به راحتی شاتر اسپید، اندازه دیافراگم، ایزو و سایر موارد را تنظیم کرد (اظهرِ من الشمس است که منظورمان دوربین های DSLR است).
یکی از حداکثر ترین سرعت هایی که می توان برای شاتر در یک دوربین میرور لس تنظیم کرد تا معلق بودنِ مایعات در هوا را در لحظه ثبت کند، سرعتِ 8000/1 است.

از دور کنترل کنید

یکی از نیاز هایی که شما در هنگامِ عکاسی با سرعت بالا حس می کنید، حضورِ مداومتان در صحنه است.
یعنی اگر لحظه ای پشتِ منظره یاب قرار بگیرید، خیلی احتمال دارد که کار آن طوری که می خواهید از آب در نیاید.
چون شما نیاز دارید، لحظه پاشیدگی را از زوایایی به غیر از پشتِ دوربین بررسی کنید و همان لحظه در نزدیک ترین موقعیتِ مکانی به آن باشید. از طرفی ما باید تا می توانیم دوربین را از صدمه دیدن و پاشیده شدنِ مایعات روی آن محافظت کنیم.
پس در همین جاست که نیازِ به داشتنِ یک ریموت کنترل برای گرفتنِ شات های اسپلشی احساس می شود. سعی کنید از ریموتِ بی سیم استفاده نکنید تا دغدغه گرفتنِ سیگنال و قطعی و وصلیِ وای فای را نداشته باشید.

نوری که نیاز دارید

عکاسی اسپلش، کمی بیشتر از سایرِ ژانر ها، متکی به نور است.
شما احتیاج به یک نورِ شارپ برای به تصویر کشیدنِ تمامِ جزئیاتِ معلق در هوا را دارید. پس اگر فضای شما استودیویی نیست و از طرفی دوست ندارید بعد از گرفتنِ یک شات، ساعت ها به جمع کردنِ کثیف کاری ها مشغول باشید، از نورِ ظهر و همچین از فضایِ باز کمک بگیرید.
می دانیم قبلا بار ها در مقالاتِ مربوط به گلدن تایم گفته ایم که نورِ سه تیغی که آفتاب در ساعاتِ میانی روز دارد، بدترین ساعت برای کارِ یک عکاس است.
اما از آن جایی که سبک اسپلش اصلا نرمال نیست، در نتیجه اتفاقی نمی افتد که در تکنیک های نورپردازی اش هم تغییراتی ایجاد کنیم. اگر تجهیزاتِ بیشتری در خانه یا استودیو دارید، می توانید از فلاش های خارجی ( برای افزایشِ نورِ محیط)، منابعِ پرتابلِ نوری و همین طور لایت باکس ها استفاده کنید.

ختمِ کلام

سعی کنید قابلیتِ عکسِ پیاپی را در هنگامِ گرفتنِ عکس های اسپلش فعال کنید. در این حالت شما در بینِ فریم های شکار شده، قدرتِ انتخابِ بیشتری دارید.

این بار سوال آخر مقاله ما این است: به نظرِ شما عکاسی اسپلش، هنری است یا صرفا به دردِ عکاسی صنعتی می خورد؟

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *