راه های افزایش فروش یک عنوان گول زننده است یا این که نه، واقعا روش های اثبات شده ای برای این کار وجود دارد؟
حقیقتش را بخواهید، این تکنیک های افزایش فروش به اندازه راه های رسیدن به خدا زیاد هستند، اما شاید کمی در باور کردنشان بدبین باشیم.
این یک تله روانی است که از ابتدای کودکی به ما آموخته اند که هیچ چیزی راحت به دست نمی آید و اگر می خواهید موفق یا ثروتمند شوید باید به جانِ کوه بیستون بیوفتید یا به فکرِ حفر معدن طلا باشید.
در گذشته شاید این عقیده ها تنها روش های ثروتمند شدن بودند اما حالا دیگر قضیه کاملا فرق می کند. آیا به نظرتان ایلان ماسک یا استیو جابز، تا به حال یک روز هم کارِ یدی و طاقت فرسا انجام داده اند؟
پس چگونه تبدیل به متمول ترین و اثرگذار ترین افراد قرن شده اند؟ با این مقاله همراه باشید تا بفهمید.
راه های افزایش فروش در 6 گام
افزایش فروش، هدفی است که هر کسب و کاری به دنبال آن است.
آخر چه کسی در دنیا هست که از پولِ بیشتر و مشتری بیشتر بدش بیاید؟ در دنیای رقابتی امروز، داشتنِ یک استراتژی بازاریابی قوی و مؤثر، کلیدِ اول و آخرِ موفقیت است.
|اما سوال اصلی این است که این تکنیک ها چه چیز هایی هستند؟ در این مقاله، به بررسی مهم ترین راهکار های نوین و اثبات شده برای افزایشِ فروش می پردازیم:
1.شناختِ عمیقِ مشتری: شاه کلیدِ هر قفل
- تحلیلِ رفتار مشتری: با استفاده از ابزار های تحلیلِ داده، رفتارِ مشتریان خود را به دقت بررسی کنید.
چه محصولاتی را ترجیح می دهند؟ در چه زمانی خرید می کنند؟ از چه کانال هایی خرید می کنند؟ می دانید جواب دادن به این سوال ها، اول نیاز به تعیینِ جامعه هدفِ مشتریان دارد. اصلا می دانید قرار است چه کسانی از شما خرید کنند؟ - شخصی سازی تجربه مشتری: با شناختِ دقیق مشتریان، می توانید تجربه خرید شخصی سازی شده ای برای آن ها ایجاد کنید.
این کار می تواند شاملِ ارسال پیشنهادات ویژه، برگزاری رویداد های اختصاصی و یا ایجادِ محتوای متناسب با علایق آن ها باشد. - ایجادِ ارتباطِ عمیق: با خلق و پردازشِ یک ارتباط عمیق و صمیمانه با مشتریان، می توانید وفاداری آن ها را افزایش داده و آن ها را به شکلِ بداهه و بدونِ هزینه، به تبلیغِ برند خود تشویق کنید.
2.بازاریابی مؤثر: موتورِ محرک فروش
- بازاریابی محتوا: یکی از قطعی ترین راه های افزایش فروش، تولیدِ محتوای با کیفیت و مفید است. این مورد از بهترین تکنیک ها برای جذبِ مشتریان جدید و حفظِ مشتریان فعلی است.
- دیجیتال مارکتینگ: با استفاده از پلتفرم های مختلف شبکه های اجتماعی، می توانید با مخاطبان خود ارتباط برقرار کرده و برندِ خود را تبلیغ کنید. این کار نیاز به پرسونا برندینگ و تولید محتوای خاص و جذاب دارد.
- بازاریابی ایمیلی: اصلا فکر نکنید که امروزه کسی به باکسِ ایمیل هایش سر نمی زند و تار عنکبوت بسته است، اتفاقا برعکس؛ شرکت های معتبر هنوز هم از طریق ایمیل با مشتریان خود در ارتباط هستند.
ایمیل مارکتینگ همچنان یکی از ابزار های قدرتمند برای افزایش فروش است. با ارسالِ ایمیل های هدفمند و سفارشی، می توانید مشتریان را به خریدِ و بازدید از وب سایت خود ترغیب کنید. - بازاریابی موتور های جستجو (SEO): با بهبودِ سئوی سایت و صفحاتِ مجازی خود، کلمات کلیدی و بهینه سازی تصاویر، می توانید در نتایجِ جستجوی گوگل بالا تر از رقبا قرار بگیرید و ترافیکِ بیشتری به وب سایت خود جذب کنید.
اگر تا قبل از این فکر می کردید که استراتژی افزایش فروش ترکیبی از طلسمِ سرِ بز و ناخن پیرزن 90 ساله و خونِ اسب تبتی بوده است، باید بگوئیم که نه، فقط نیاز به کمی فکر کردن، صبوری و پیگیری داشته است.
3.بهبود تجربه کاربری: راه های افزایش فروش متمایز
- طراحی وب سایت کاربر پسند: یک وب سایت چشم نواز و کاربر پسند، اولین برداشت مشتریان از برند شماست.
دقیقا مثلِ آن است که یک رستوران داشته باشید اما چون فضای غیر بهداشتی و حال به هم زنی دارد هیچکس رغبت و اعتماد نمی کند مشتری شما شود و برعکس. - خدمات پس از فروش عالی: ارائه خدمات پس از فروشِ با کیفیت، یکی از مهم ترین عوامل در ایجادِ رضایتِ مشتری و افزایشِ فروش است.
- تسریعِ فرآیند خرید: ساده سازی فرآیندِ خرید، یکی دیگر از عواملِ کلیدی در کاهشِ نرخِ انصراف و بیرون پریدن از سایت است.
هر چه درگاهِ پرداختِ اینترنتی در دسترس تر باشد، هر چه سرعتِ لود شدن صفحه و انتقال به صفحه خرید بالا تر باشد، مشتری با احساسِ اعتماد بیشتری از شما خرید می کند.
4.نوآوری و خلاقیت: پیشرو بودن در بازار
- معرفی محصولات و خدمات جدید: با ارائه محصولات و خدمات جدید و نو آورانه، می توانید نیاز های مشتریان را بهتر بر آورده کرده و در راه های افزایش مشتری از رقبا پیشی بگیرید.
- همکاری با شرکای تجاری: همکاری با شرکای تجاری هم می تواند به شما کمک کند تا به بازار های جدید دسترسی پیدا کرده و فروشِ خود را افزایش دهید.
5.استفاده از فناوری های نوین
- هوش مصنوعی: با استفاده از قدرتِ ai، می توانید پیش بینی های دقیق تری از رفتارِ مشتریان داشته باشید و تصمیمات بهتری اتخاذ کنید. این مورد مستقیما روی افزایش کارایی شما اثر مثبت می گذارد.
- تحلیل داده: تحلیل داده های بزرگ، به شما کمک می کند تا الگو های پنهان در داده ها را کشف کرده و از آن ها برای بهبودِ استراتژی های فروش خود استفاده کنید.
6.ایجاد یک فرهنگِ فروش قوی
- آموزش و توسعه نیروی فروش: سرمایه گذاری در آموزشِ و توسعه نیروی فروش، یکی از مهم ترین عوامل در افزایش فروش است. تیمِ مارکتینگ شما باید مدام در حالِ آپدیت کردن دانش و مهارت های فردی خود باشند.
نیاز های جامعه و الگورتیم های سئو، هر مدت یک بار تغییرات اساسی می کنند و اگر با تغییرات هم گام نشوید، سقوط شما حتمی است. - ایجادِ انگیزه در تیم فروش: با ایجاد یک محیطِ کاری انگیزشی و سیستم پاداش دهی مناسب، می توانید عملکردِ تیمِ فروش خود را بهبود بخشید.
ببینید! افزایشِ فروش یک فرایندِ پیچیده و مستمر است که نیازمندِ تلاش و پشتکار است. با در نظر گرفتنِ این راهکار ها و با توجه به ویژگی های خاصِ کسب و کار خود، می توانید به نتایجِ مطلوب دست پیدا کنید.
هر بیزنسی منحصر به فرد است و تکنیک هایی که برای یک کسب و کار سازنده هستند، ممکن است برای شغلِ دیگری نابود کننده باشند. بنابراین، قبل از اجرای هر گونه استراتژی، به دقت نیاز ها و شرایطِ خاص بیزنسِ خود را بررسی کنید.
6.ایجاد یک فرهنگِ فروش قوی
- آموزش و توسعه نیروی فروش: سرمایه گذاری در آموزشِ و توسعه نیروی فروش، یکی از مهم ترین عوامل در افزایش فروش است. تیمِ مارکتینگ شما باید مدام در حالِ آپدیت کردن دانش و مهارت های فردی خود باشند.
نیاز های جامعه و الگورتیم های سئو، هر مدت یک بار تغییرات اساسی می کنند و اگر با تغییرات هم گام نشوید، سقوط شما حتمی است. - ایجادِ انگیزه در تیم فروش: با ایجاد یک محیطِ کاری انگیزشی و سیستم پاداش دهی مناسب، می توانید عملکردِ تیمِ فروش خود را بهبود بخشید.
ببینید! افزایشِ فروش یک فرایندِ پیچیده و مستمر است که نیازمندِ تلاش و پشتکار است. با در نظر گرفتنِ این راهکار ها و با توجه به ویژگی های خاصِ کسب و کار خود، می توانید به نتایجِ مطلوب دست پیدا کنید.
هر بیزنسی منحصر به فرد است و تکنیک هایی که برای یک کسب و کار سازنده هستند، ممکن است برای شغلِ دیگری نابود کننده باشند. بنابراین، قبل از اجرای هر گونه استراتژی، به دقت نیاز ها و شرایطِ خاص بیزنسِ خود را بررسی کنید.
با راه های افزایش فروش اینترنتی آشنا شوید
کارآفرینان موفق، همواره در جستجوی راهکار های بی دردسری برای افزایش فروش و رشد کسب و کار خود هستند.
آن ها با تکیه بر تجربه و دانش خود، استراتژی های مختلفی را برای دستیابی به این هدف به کار می گیرند. در ادامه، چند استراتژی معروف افزایش فروش از دید کارآفرینان برتر را بررسی خواهیم کرد:
با راه های افزایش فروش اینترنتی آشنا شوید
همان طور که قبل تر اشاره شد، کار آفرینان موفق بر این باورند که تجربه مشتری، عاملی طلایی در موفقیتِ یک بیزنس است.
مطمئن باشید مشتریانی که تجربه خریدِ خوبی داشته باشند، به احتمالِ زیاد به مشتریانِ وفادار تبدیل می شوند و محصولات یا خدمات بیشتری را خریداری می کنند.
باز هم بر می گردیم سر این موضوعِ مهم که؛ ارائه محصولات سفارشی، خدماتِ منصفانه و متعهدِ پس از فروش و ارتباط در کانال ها و شبکه های اجتماعی، بهترین روش ها هستند.
- اینستاگرام، ایکس، لینکدین، فیسبوک و یوتیوب: در حالِ حاضر پر تعامل ترین شبکه های اجتماعی هستند. البته نیازی نیست سر گیجه بگیرید و همزمان در تمامِ این پلتفرم ها حضورِ فعال داشته باشید.
در اغلبِ موارد و با توجه به جنسِ کسب و کارتان، داشتنِ یک صفحه اینستاگرامِ معتبر به همراهِ یک وبسایتِ قوی، نیاز های شما را بر طرف می کند.
فقط به فکرِ فروش محصول و خدمات نباشید، گاهی تنفسی بدهید و دنبال کنندگان خود را سرگرم کنید مثلا؛ با برگزاری مسابقات، پیشنهادِ آفرهای ویژه و کمپین های تبلیغاتی هوشمندانه.
به علاوه تمام این ها، همکاری با اینفلوئنسر ها و یا افراد تاثیرگذار در حوزه شغلی شما، یک قلابِ قوی از راه های افزایش فروش است.
جادوی محتوا را جدی بگیرید (Content Marketing)
به نظر من تولید کنندگان محتوا باید در دسته ثروتمند ترین افراد باشند، چرا که برای شما ایده خلق می کنند و خلقِ ایده، گران ترین متریال در عصرِ دیجیتال است.
هر اندازه که محتوای شما گیرا تر و سئو شده تر باشد، فرایند جذب و حفظِ مشتری و افزایش فروش هم به همان اندازه بالا می رود.
حالا چه راهکار هایی وجود دارد؟
اول از این که باید خلاق ترین تولید کنندگانِ محتوا را پیدا کنید، دوم این که در قالب های پیشنهادی، شروع به انتشار مطالب کنید:
- بلاگ نویسی: ایجاد یک وبلاگ و انتشار مقالاتِ مرتبط با حوزه فعالیت کسب و کار.
- تولید ویدئو: تولید ویدئو های آموزشی، معرفی محصولات و خدمات و پشتِ صحنه کسب و کار.
- ساخت پادکست: برای ایجادِ ارتباطِ شنیداری موثر با مخاطب زمانی که شرایطِ تماشای ویدیو یا خواندنِ مقالات را ندارد.
- اینفوگرافیک: برای ارائه اطلاعاتِ پیچیده به صورت بصری، قابل درک و جذاب.
- ایبوک: تولیدِ کتاب های الکترونیکی در زمینه تخصصیِ بیزنس.
فروشِ متقابل (Cross-selling) و فروش افزایشی (Upselling)
این دو تکنیک، به بیزنس ها کمک می کنند تا از هر مشتری، بیشترین درآمد را کسب کنند. مثلا با:
- توصیه محصولاتِ مرتبط: یعنی پیشنهادِ محصولات یا خدماتِ مرتبط با محصولی که مشتری در حال خرید آن است.
مثلا شما فروشنده قاب عکس های تزئینی هستید، در کنارش به مشتری پیشنهاد بدهید که ریسه های جدید شما هم می تواند در کنارِ این قاب عکس ها، یک دکورِ رویایی خلق کند. - ارائه بسته های تخفیفی: ساده است، مثلا بگوئید اگر پکیجِ قاب عکس های پنج تکه نقاشی های مینیاتوری را ببرید، نسبت به خریدِ تک، شاملِ 15 درصد تخفیف می شود؛ خلاصه از این جور راه های افزایش فروش دیگر.
- به روزر سانی محصولات: یعنی معرفی محصولات جدید و ارتقا یافته به مشتریان فعلی. برای دستیابی به بهترین نتیجه، بهتر است این استراتژی ها را با هم ترکیب کرده و به طور مداوم آن ها را بهبود بخشید. در ضمن به بازخوردِ مشتریان هم توجه کنید.
داستانِ کارآفرینان موفق و راه های افزایش فروش
بسیاری از افرادی که اکنون دیگر با شاه هم فالوده نمی خورند در گذشته فکر نمی کردند که قرار است به چنین جایگاهی برسند.
تعداد زیادی از کارآفرینان برجسته جهان با استفاده از تکنیک های ساده اما هوشمندانه، توانسته اند به رشدِ چشمگیری در فروش محصولات یا خدمات خود دست یابند. این تکنیک ها اغلب جلوی چشم به نظر می رسند، اما تأثیر گذاری آن ها بر روی مشتریان در دسته مهم ترین راه های افزایش فروش قرار می گیرد.
در ادامه، به بعضی از معروف ترین کار آفرینانی که از این متد ها استفاده کرده اند، اشاره خواهیم کرد:
1. وارن بافت
- تکنیک: سرمایهگذاری طولانی مدت و ساده سازی فرآیندِ تصمیم گیری
- توضیح: وارن بافت، یکی از ثروتمند ترین افرادِ جهان، با تمرکز بر سرمایه گذاری در شرکت هایی با بنیانِ قوی و پتانسیلِ رشدِ بلند مدت، به موفقیت چشمگیری دست یافته است.
او به جای دنبال کردن استراتژی های پیچیده راه های افزایش فروش، بر اصولِ سرمایه گذاری ساده و پایه ای تأکید می کند. شاید واژه صبر، کامل ترین توصیف درباره شخصیتِ وارن بافت باشد.
2. ریچارد برانسون
- تکنیک: ایجادِ برند قوی و تمرکز بر تجربه مشتری
- توضیح: ریچارد برانسون، بنیانگذارِ گروه ویرجین، با ایجادِ برند های جذاب و ارائه خدماتی با کیفیت بالا، توانسته است وفاداری مشتریان را جلب کند. او به خوبی می داند که یک پرسونال برندینگ قوی، می تواند به تنهایی فروش را افزایش دهد.
3. استیو جابز
- تکنیک: تمرکز بر طراحی و نوآوری
توضیح: استیو جابز، با ارائه محصولاتِ نو آورانه و با طراحی زیبا، توانست انقلابی در صنایع مختلف ایجاد کند.
او دقیقا می دانست که مشتریان به محصولاتی علاقه مند هستند که علاوه بر کارایی، چشم نواز و جذاب هم باشند. شاید می توان گفت که ترکیبِ ظاهر خوب و کارایی بالا، از تضمینی ترین راه های افزایش فروش محصولات است.
4. ایلان ماسک
- تکنیک: ایجادِ هیجان و بازاریابی ویروسی
- توضیح: ایلان ماسک، این امپراطوری قدرت و ثروتِ بی پایان، این کودکِ متولد شده در پرتوریا آفریقای جنوبی با فرهنگی غنی، چطور توانست به چنین مسندی تکیه بزند؟
اول با شناساییِ علایقش و دوم با ایجاِد هیجان در قلبِ محصولات و شرکت های خود، توانسته است توجه جهانی را به خود جلب کند.
او از بازاریابی ویروسی، شبکه های اجتماعی به خوبی استفاده می کند تا محصولات خود را به فروش برساند.
ایلان ماسک به گیم و بازی های ویدیویی علاقه زیادی دارد، شاید عمده دلیلِ هیجان طلبی اش، همین علایق جالب و زنده بودنِ کودکِ درونش است.
پس به طورِ خلاصه این روش ها، تکنیک فروش بیشتر هستند:
- سادگی: ساده سازی محصولات، خدمات و فرآیند های فروش.
- نوآوری: ارائه محصولات و خدمات جدید و متفاوت و هر چیزی که مزیت رقابتی دارد.
- برند سازی قوی: ایجاد یک برندِ قوی و قابل اعتماد از تکنیک های فروش فوق العاده است.
- بازاریابی مؤثر: استفاده از روش های مختلف مارکتینگ برای رسیدن به مشتریاِن هدف.
- احترام به مشتری: ارائه یک تجربه خریدِ دلپذیر و خاطره انگیز برای مشتریان.
کارآفرینان با استفاده از ترکیبی از این تکنیک ها و با توجه به شرایطِ خاصِ بیزنس خود، به موفقیت رسیده اند. بنابراین، برای افزایش فروش، بهتر است به جای کپی برداری از یک روش خاص، از ترکیبِ چندین تکنیک و خلاقیت خود استفاده کنید.