عکاسی خودرو ، عکاسی تبلیغاتی از اتومبیل

5 نکته طلایی در عکاسی خودرو

عکاسی خودرو، دقیقا مثلِ بعضی از آدم هاست. بسیار توجه طلب و لوس و خود خواه است. چرا؟ مگر یک خودرو احساسات دارد؟
وقتی واردِ مبحثِ عکاسی از آن می شویم باید بگوئیم که بله، خیلی هم حساس و اعصاب خاکشیر کن است.
اتومبیل ها در دسته سوژه های براق و دارای انعکاسِ نور قرار می گیرند. برای همین باید لی لی به لالایشان گذاشت و در هر مکان و زمان و پوزیشینی از آن ها عکس نگرفت.
البته می توانید عکس بگیرید ولی خب قطعا کیفیتش چنگی به دل نمی زند. حالا باید این مقاله پر از نکته را تا انتها بخوانید تا راه های موفقیت در عکاسی تبلیغاتی از اتومبیل را بدانید.

اصلا عکاسی خودرو مهم است؟

البته وقتی این عنوان را سرچ کرده اید یعنی برایتان مهم بوده است. اما به صورتِ کلی باید گفت که ماشین ها در دسته جذاب ترین سوژه ها برای عکاسی هستند.
هیبت خیره کنندشان خصوصا اگر از نوعِ لاکچری و گران قیمت باشند، می تواند حسابی یک پس زمینه چشم نواز در عکس درست کند. القصه، آموزش عکاسی از ماشین:

  • اول به دردِ فروشندگان و نمایشگاه دار ها می خورد. آن ها باید نهایتِ زیبایی و خاص بودنِ ماشین را در عکس ها و فیلم هایشان به بیننده نشان بدهند. طوری که آب از لب و لوچه اش مخاطب راه بیوفتد و مشتاقِ خریداری شود.
  • دسته دوم هم کلاسیک باز هایی هستند که عاشقِ ایستادن کنارِ ماشین های کهنه و عکسِ هنری گرفتن در بافتِ قدیمی شهر ها هستند. پس یادگیری چم و خمِ عکاسی خودرو به طورِ کلی یا فقط به دردِ فروشندگان می خورد یا کلکسیونر ها و عکاسانِ هنریِ شهری که جنبه جمع آوری شخصی دارد.

این نکات را در حین عکاسی خودرو پیاده کنید

برای آن که نتیجه کارِ شما در عکاسی تبلیغاتی از اتومبیل، به قدرِ کافی اغوا و قانع کننده باشد، رعایت بعضی نکات در حینِ تصویربرداری از این براقِ چغرِ بد بدن الزامی است. از جمله:

عکاسی تبلیغاتی خودرو ، عکاسی خودرو ، عکاسی استودیویی از اتومبیل

به محلِ پارکِ ماشین توجه کنید

البته یکی از ایده های عکاسی اتومبیل، این است که زیرِ تابلو پارک ممنوع پارکش کنید و بعد یک عکس از آن بگیرید. اما خب الان موضوعمان این نیست!
منظورمان از توجه به جایِ پارکِ ماشین این است که برای آن که یک رفلکس نوریِ استاندارد داشته باشید، سعی کنید بخشی از ماشین را در خطِ سایه پارک کنید. این گونه علاوه بر خنثی شدنِ نور های شارپ، یک حالتِ مرموزی هم به عکاسی تبلیغاتی از اتومبیل خود اضافه کرده اید.

نور زیادی سم است

تصور نکنید که حتما باید یک فلاش پرتابلِ عظیم یا تابشِ صد در صدیِ نورِ خورشید را در این ژانر از عکاسی داشته باشید. اتفاقا باید حواستان باشد که تا می توانید از نور های خشنِ ابتدایِ ظهر دوری کنید.

وقت شناس باشید

برای خیلی از ما امکان ندارد که عکاسی استودیویی از اتومبیل را با آن همه تجهیزاتِ حرفه ای تجربه کنیم. اما چیزی که داریم و خیلی هم در دسترس است، وقت است.
بهترین زمانِ عکاسی تبلیغاتی از اتومبیل، در گلدن تایم و بلو تایم است؛ یعنی ساعاتِ اندکی قبل و بعدِ طلوع و غروبِ خورشید. البته اگر دوست دارید با مبحثِ گلدن تایم یا ساعتِ آبی در هر فصل به طورِ کامل آشنا شوید، حتما مقاله اختصاصی که در این زمینه نوشته شده را مطالعه کنید.

حالِ دوربینِ محترم خوب است؟

آدم ممکن است چه فکری با خودش بکند که قبل از تنظیمِ ریز و درشتِ دوربین، به سراغِ عکاسی حرفه ای از خودرو برود؟
اصلا نه فقط خودرو، بلکه اگر سوژه ما یک عدد کلم بروکلی هم باشد، باید به تنظیماتِ دوربین برای عکاسی سر و سامان بدهیم.
شاید دوست داشته باشید یک عکسِ پنینگ از ماشین بگیرید. در این حالت هر چه قدر که سوژه آهسته تر حرکت کرد شما هم به همان میزان سرعتِ شاتر را پائین بیاورید و بالعکس. به صورتِ کلی همیشه قبل از شروع به کار، اگر در حالِ عکس گرفتن با موبایل هستید، حتما به بخشِ pro  در تنظیات دوربین بروید.
حالا وایت بالانس، iso، فوکوس و شاتر اسپید را با توجه به سردی و گرمی نورِ لوکیشنی که در آن قرار دارید تنظیم کنید. به طورِ کلی در عکاسی تبلیغاتی خودرو یا هر سوژه دیگری، سعی کنید به تنظیماتِ دستی متکی باشید و خیلی به حالتِ خودکار اعتنا نکنید.

عکاسی تبلیغاتی از اتومبیل ، عکاسی حرفه ای از خودرو

در عکاسی خودرو به زاویه ها توجه کنید

این بخش خصوصا برای زمانی که می خواهیم یک پستِ چند اسلایدی از عکاسی خودرو بگذاریم، واقعا جواب است.
قبل از کار سعی کنید یک بک گراندِ ایده آل که با احوالِ ماشین و شخصیتش سازگار است پیدا کنید. مثلا اگر اسپرت است، لوکیشنِ یک پارکنیگِ طبقاتی بهترین گزینه برای قرارگیری اوست. اگر یک جیپِ صحراست، اطراف میدان انقلاب و نزدیک به خیابانِ 16 آذر لوکیشنِ هم فاز با اوست.

  1. برای اسلاید اول ماشین را کمی زاویه دار پارک کنید و با توجه به بهترین کنج و زاویه تابشی که دارد، از پهلو از آن عکس بگیرید. (قانونِ پهلوگرفتن این گونه است که شما طوری زاویه دار مقابلش قرار می گیرید که 40 درصد از ماشین در عکس معلوم باشد. 20 درصد از جلو، 20 در صد از کناره)

2. در اسلایدِ دوم، کلِ کادرِ عکس را با جزئیات پر کنید. مثلا زومِ اصلی روی چراغِ سمتِ چپ یا لوگویِ ماشین یا آینه سمتِ شاگرد باشد (یا اگر در دلخلِ ماشین هستید، فرمان و دنده). هدفمان از گرفتنِ عکس های سوپر زوم شده، تاکید بر کیفیتِ تصویر و نشان دادنِ سلول های ماشین است.

3. در اسلاید سوم دوربین را تا می شود به سطحِ زمین نزدیک کنید و با حالتِ زاویه داری که گوشه عکس خود نمایی بکند، رینگ را سوژه اصلی قرار بدهید و طولِ ماشین را به صورتِ بوکه در بک گراند قرار بدهید.

آموزش عکاسی از ماشین ، عکاسی تبلیغاتی خودرو

4. در اسلایدِ چهارم هم از نمایِ اتاقکِ داخلی عکس بگیرید. به این صورت که هر دو صندلی جلو را تا آخرش به عقب بکشانید. بعد خودتان برای عکاسی روی صندلی پشت بروید.
الان جزئیاتِ نمایِ داخلی در کمالِ باز بودنِ فضا ثبت شده است. انگار که اصلا صندلی شاگرد و راننده در جلوی ماشین نیست و اتاقکِ داخلی خیلی جا دار و بزرگ است. ما خواباندنِ صندلی های جلو را به دو دلیل انجام می دهیم:

  • صندلی ها سایه زیادی می اندازند و ما این کار را برای روشن شدن و تابشِ حداکثری نور لازم داریم.
  • این ترفند باعث می شود مخاطب با تمرکزِ بیشتری تمامِ جزئیاتِ داخلی را ببیند چون به قدرِ کافی فضا را برایش باز کرده اید.

در آخر مقاله امیدواریم عکس های کلاسیک یا اسپرتِ جذابی با این ترفند ها بگیرید.

این مطالب را هم حتما بخوانید:

فهرست مطالب

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *