انواع کسب و کار خصوصا طیِ 10 سال گذشته، به قدری در شاخه های متنوع رشد کرده که هیچ کدام از ما حتی تصورش را هم نمی کردیم. در حقیقت انواع بیزنس هایی که در سال 1401 به نسبتِ سالِ 90 در ایران پایه گذاری شده اند، بهانه بیکار ماندن، یک گوشه نشستن و نگاه کردن به ترکِ سقف را برایمان سخت کرده است.
هر چند هنوز هم کم پیش می آید که یک نفر کاملا مرتبط با حوزه تخصصی که در دانشگاه درسش را خوانده کاری گیر بیاورد، اما حتی با این وجود هم می توانیم استعداد های خود در زمینه های دیگر را کشف کنیم و شاید از مدرکمان به عنوانِ یک قابِ تزئینی بر روی دیوار استفاده کنیم.
چرا باید درباره انواع بیزنس مطالعه کنیم؟
ببینید؛ ما در عصری هستیم که کار، دیگر فقط جوهر مرد نیست، یعنی در حقیقت دیگر اصلا مرد و زن نمی شناسد.
وضعیت طوری است که در خوشبینانه ترین حالت می توانید نه در حینِ تحصیل بلکه بلافاصله یک روز بعد از فارغ و التحصلی، به دنبالِ پیدا کردنِ یک کارِ آینده دار باشید.
چون قطعا از یک جایی به بعد، نمی شود با پول تو جیبی های ماهانه والدین گذرانِ زندگی کرد و میلِ به استقلال مالی دیر یا زود، گریبان گیرمان می شود.
حالا انتخابِ یکی از انواع کسب و کار، یا می تواند کاملا کارمند مابانه و متناسب با مدرکِ دانشگاهیمان باشد، یا کاری باشد که حتی ذره ای عشق به انجام دادنش نداریم، و یا حتی نه؛ جز انواع کسب و کار کوچک یا اینترنتی اما آینده دار و پر درآمد باشد.
محبوبیتِ انواع کسب و کار خانگی
یکی از جذاب ترین و البته تضمینی ترینِ انواع کسب و کار، مشاغلِ خانگی هستند.
البته اصلا تصور نکنید که مشاغلِ خانگی یعنی این که وقتی یک زن می خواهد بچه هایش را دستِ تنها بزرگ کند، یک راه بیشتر ندارد و آن هم خیاطی کردن است.
این یک سمبلِ کلاسیک از کار کردن در خانه است. حالا دیگر ما در میانِ امواجِ شغل هایی هستیم که می توانیم به صورتِ دورکاری و بدونِ نیاز به رفت و آمدِ فیزیکی، در خانه و پشتِ سیستمِ لپ تاپمان کسبِ درآمد کنیم.
یکی از این انواع بیزنس، شغلِ تولید محتواست.
کاری به شدت منعطف، برای کسانی که هیچ اشتیاقی به کار کردن در محیطِ بیرون را ندارند. البته این شغل هم مثلِ تمامِ بیزنس های دیگر، نیاز به یک آموزشِ ابتدایی برای شروع کردن دارد و قطعا این را می دانید که یادگیریِ علمِ هر کار، شما را نسبت به بقیه قدرتمند تر می کند و اصلا برای همین است که به یکی می گویند متخصص و به یکی دیگر می گویند مبتدی.
اگر به هر دلیلی دورکاری را ترجیح می دهید و دوست ندارید محیطِ امن و آرامِ درونگرایی تان به هم بریزد، اگر دانشجوئید و یا مادری هستید که علاوه بر تمامِ مشغله هایش، نیاز به کسبِ درآمد دارد، بهترین میانبرد برای رسیدن به این کار، دیدنِ دوره های تولید محتوا و مشغول شدن در همین حوزه است. شما را به راه های دور ارجاع نمی دهیم، در همین سایت و همین حالا، می توانید دوره های آموزش تولید محتوای اینستاگرام ایران مایند را تهیه کنید.
حالا اگر به دنبال ۱۵ تا از ایده های پولساز خانگی هستید مقاله ایده های پولساز خانگی را از دست ندهید.
کسب و کار در اینستاگرام را از کجا شروع کنیم؟
اینستاگرام، بدونِ اغراق؛ تبدیل به فروشگاهی سیار برای 80% مشاغلِ امروزی شده است و می توان انواع کسب و کار در اینستاگرام را راه اندازی کرد. پس مشغول شدن در همین فضا، در دسته یکی از روی بورس ترین انواع کسب و کار قرار می گیرد.
از بلاگری و حتی فروشِ محصولاتی که خودتان تولید می کنید تا ادمینی پیج های مختلف. یکی از بی دردسر ترین انواع بیزنس که می شود در اینستاگرام راه انداخت، ساختنِ یک پیج برای انتشارِ اگهی محصولات است.
کمی مبهم است؟ قبول داریم؛ پس بیشتر توضیح می دهیم. برای مثال فرض کنید به حوزه خرید و فروشِ ماشین های کلاسیک علاقه داریم. وقتی هم به چیزی علاقه مند باشیم، زیر تا بمِ آن ماجرا را می دانیم و اطلاعاتِ عمومیِ مان از سایرین بالاتر است.
حالا می توانیم با یک تحقیق چند روزه و آشنا شدن با افرادی که می خواهند ماشین های کلاسیکِ خود را بفروشند، در پیجمان آگهیِ فروشِ این ماشین ها را به همراهِ اطلاعات و عکس های مختلف منتشر کنیم و در ازای این کار، حقِ مارکتینگ از طرفِ مقابل دریافت کنیم. البته این را فراموش نکنید که در انتهای هر کپشن ذکر کنید که شما هیچ گونه مسئولیتی در قبالِ خریدِ مشتری ندارید و صرفا صفحه ای هستید برای انتشارِ آگهی ها.
-
ایران مایند باز هم می خواهد غافلگیرتان کند و چندین و چند ایده کسب و کار در اینستاگرام پیشنهاد بدهد. پس خواندن مقاله ایده های پولساز اینستاگرامی را از دست ندهید.
از انواع کسب و کار، آن هم نوع تولیدی اش چه می دانید؟
نامِ تولید که به میان می آید، ما فکر می کنیم لزوما باید یک کارخانه بزرگ با صدها کارگر راه اندازی کرده و شروعِ به تولید یک محصولات بکنیم و بعد در بازار عرضه اش کنیم.
شاید این ایده پدر و پدر بزرگ هایمان باشد اما حالا دیگر می شود در یک اتاق و حتی کارگاهی به اندازه یک کمد دیواری، به انواع کسب و کار تولیدی فکر کرد و درآمدی به اندازه یک خطِ تولید حرفه ای در کارخانه کسب کرد.
یکی از این انواع کسب وکار های تولیدی، ساختِ لوازم کوچک، چوبی، تزئینی و به صورتِ کلی راه اندازیِ یک گیفت شاپ است.
مثلا عینک ها و یا حتی ساعت مچی های چوبی تا ابد برای مردم محبوب هستند. اگر ظرافتِ کار با چوب را می دانید، می توانید یک خطِ تولید کوچک در خانه خود راه بی اندازید و شروع به ساختِ این لوازم تزئینی بکنید.
یک ایده دیگر هم، فروشِ هر چیزی است که به سیگار مربوط می شود. سیگار ها، این محبوب های دود کردنی، تا ابد قابلیتِ جذب آدم ها را دارند و کسی که دستش در این کار باشد، هر گز از خریدِ فندک های جذاب، زیرسیگاری های خلاقانه و حتی جعبه سیگار های دوست داشتنی خسته نمی شود.
انواع کسب و کار اینترنتی؛ همچنان در صدرِ لیستِ موفق ترین ها
برای داشتنِ کسب و کار اینترنتی موفق، نیاز به دو چیز دارید؛ اول داشتنِ یک ایده ساده اما بکر، دوم استخدامِ یک برنامه نویس خبره. مثلا فرض کنید اگر تپسی، ماکسیم، اسنپ، دیجی کالا، شیپور و صدها انواع بیزنس اینترنتی دیگر، یک مهندسِ کاربلد در زمینه برنامه نویسی پیدا نمی کردند و از اول قدرتمند واردِ میدان نمی شدند احتمالا تا الان دیگر هیچ کدامشان را در کنارِ خود نداشتیم و هم چنان به جای اسنپ از تاکسی تلفنی استفاده می کردیم و جای دیجی کالا از امامزاده حسن خرید های عمده مان را می کردیم.
اگر بخواهیم یک نمونه مافوقِ موفق در زمینه بیزنس اینترنتی را برای شما مثال بزنیم، می توانیم به کمپانی آمازون اشاره کنیم که در ابتدا با خرده فروشیِ کتاب های دست دوم در اینترنت کار خودش را آغاز کرد و حالا جف بیزوس را با 182 میلیارد ثروتِ خالص، تبدیل به دومین شخصِ ثروتمند در جهان کرده است.
فراموش نکنید که این دست از بیزنس ها، از انواع کسب و کار تجاری و الکترونیکی هستند.
انواع کسب و کار خدماتی هم جذابیت های خودش را دارد
یکی دیگر از محبوب ترین انواع کسب و کار، ارائه خدمت به جای کالاست.
فرقی نمی کند در چه زمینه ای حرفی برای گفتن داشته باشید، شما در هر صورت می توانید از آن کسب و درآمد کنید.
مثلا فرض کنید یک دوره کوتاه آموزشِ زبان فرانسه یا ایتالیایی را گذرانده اید یا یکی از درس هایتان را در کنکور صد در صد زدید و راهِ خواندنش را بلدید، این ها و صد ها نمونه دیگر را می توانید در قالبِ انواع کسب و کار خدماتی در هر بستری(اینترنت، آموزشگاه ها، یوتیوب، اینستاگرام و …) ارائه دهید و از راهِ اموزش دادن کسب درآمد کنید.
این ها همه در دسته کسب و کار کوچک قرار می گیرند و قرار نیست به شما مالیاتی تعلق بگیرد.
انواع کسب و کار ورزشی
انواع کسب و کار ورزشی، تقریبا از زمانِ شیوعِ آن بیماریِ ویروسیِ منحوس شروع به رشد و رونق کرد.
البته طبقِ فلسفه ین و یانگ (دایره خیر و شر) در اوجِ سفیدی و پاکی همیشه یک نقطه سیاه وجود دارد و در اوجِ پلیدی و زشتی همیشه یک نقطه سفید پیدا می شود.
کرونا همان اوج سیاهی بود و شکل گیریِ انواع کسب و کار های آنلاین از جمله کسب و کار ورزشی، همان نقطه سفیدش محسوب می شود. حالا طبقِ رسمِ جا افتاده از زمانِ بسته شدنِ باشگاه ها در ایامِ قرنطینه، همچنان خیلی از ما به استفاده از فیلم های آموزشی که مربیان در خانه هایشان ضبط کرده اند و برای ما آپلود می کردند عادت کرده ایم.
در حقیقت این یکی از بهترین انواع بیزنس است که بدونِ نیاز به تاسیس باشگاه و هزینه های ماورایی برای خرید تجهیزات، در خانه؛ همان حرکاتِ ورزشی را آموزش بدهید و با یک دوربینِ خوب و حرفه ای همه چیز را ضبط کنید و به عنوان مربی که هزینه دریافت می کند، در اختیار شاگردانتان بگذارید.
ما در مقاله انواع کسب و کار با انواع بیزنس از جمله کسب و کار اینترنتی، کسب و کار تجاری، کسب و کار تولیدی، کسب و کار خانگی و … آشنا شدیم حالا شما ایده خلاقانه ای برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی در ذهن دارید؟ یا اصلا تا به حال تجربه شرکت در استارتاپ ها را داشته اید؟ تجربیاتتان را برای ایران مایند به اشتراک بگذارید.